S:t Sigfrid
3043
S:t Sigfrid
Besöksadress:
Hotell Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10
541 30 SKÖVDE
Postadress:
Box 210
541 25 SKÖVDE

0500-41 55 13
s@frimurarorden.se

S:t Sigfrid

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Anatomiska Teatern för grad II i Skövde

Bröder av grad II och uppåt hälsas välkomna till Anatomiska Teatern för frimurare, denna gång i Skövde lördagen den 18 mars. På programmet står en slags "superinstruktion" i andra gradens ritual.

Bröder av grad II och uppåt hälsas välkomna till Anatomiska Teatern för frimurare, denna gång i Skövde lördagen den 18 mars. 

På programmet står en slags "superinstruktion" i andra gradens ritual. På ett dramatiskt sätt levandegör vi essensen i gradens ritual och du kommer att få rikligt med svar på frågor kring symbolik, historik och filosofi.

Den Anatomiska Teatern för frimurare är ett skådespel i två akter. I pausen avnjuts förfriskningar, precis som på teatern eller operan och efteråt serveras en måltid. Våra ciceroner kommer med spännande och lärda inspel att kommentera ett antal utvalda rituella skeenden och du som åskådare kan med öron och ögon följa händelseförloppet.


Vår 1 000 loge genomfördes Onsdagen den 15 februari

Loge nr 1 000 sedan starten 1878

Onsdagen den 15 februari 2017 genomförde vi S:t Sigfrids ettusende loge i grad I sedan starten 1878. Historien gör sig påmind. Tänk tanken att vi genomfört 999 loger sedan starten. Alla dessa bröder och ämbetsmän som deltagit och gjort detta möjligt.

Flera ämbetsmän tjänstgjorde för första gången och förde på ett förtjänstfullt sätt arvet vidare.

Jubileét gästades av vår PM Göran Sjödell som under måltiden poängterade vikten av att finna nya och behålla gamla länkar.


Logens Högtidsdag

Firande av S:t Sigfrids Högtidsdag fredagen den 3 februari 2017.

Vilken kväll det blev.

Redan kl. 17:30 strömmade bröderna till och fick ett glas moussernande och två olika sorters tunnbrödsrullar. Samtalen fördes och bröderna minglade runt och en förväntan låg i luften.

När CM annonserade att det var dags att gå in i logen för att arbeta var vi strax över sextio bröder. När OM, ämbetsmän och gäster förts in inleddes logarbetet. En punkt som jag vill lyfta fram var den förnämliga gåva som en broder lämnade till Frimurarsamfällighetens Caritas verksamhet. Helt fantastiskt.

Efter avslutat arbete väntade förfriskningar på bröderna som därefter tog sig ner till Festvåningen och en väntande trerätters måltid. Under måltiden höll OM sitt traditionsenliga tal som kom att handla om att Johannesbröderna ska ta hand om och stödja varandra i sin vandring.

1/1