3006
Frimurarklubben Bohuslän
Besöksadress:
Varierande platser i Bohuslän
Postadress:
c/o Peder Granlund, Hantverkargatan 4
467 40 GRÄSTORP

070-721 38 09
bohus@frimurarorden.se

Frimurarklubben Bohuslän

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sommarens andra träff 2015

Till sommarens andra träff, den 30 juli, var vi inbjudna till våra norska bröder i Fredrikstad

I vårt sommar-samarbete med Norge så har vi, bröder med respektive  hälsat på St. Johanneslogen St. Magnus i Gamla Fredrikstad.

Program enligt följande:

Vi samlades på morgonen vid parkeringsplatsen Kampenhof i Uddevalla. Därifrån åkte vi med hyrd  buss som tog oss till Fredrikstad. Flera bröder steg på utmed E6:an till Norge.

Kl 12.00 blev vi mottagna i Fredrikstad där vi börjar med lunch i Logehuset.

Öystein Andersen hälsade oss alla varmt välkomna till Fredrikstad och undertecknad tackade för det fina mottagandet. Därefter fick vi en redogörelse om om Frimurarhuset och dess historia samt logen St Magnus av dess Ordförande Mästare Jan Fredrik Been-Larsen.

Efter lunchen bjöds vi runt på en mindre guidning i Frimurarhuset.

Därefter gick vi en guidning i gamla Fredrikstad. Guiderna levandegjorde stadens historia med sitt engagerande berättande och vi förstod att svenskar inte alltid varit välkomna här i Fredrikstad.

Efter guidning och lite fri rundvandring som att exempelvis titta på en av nordens största modelljärnvägar så åkte vi hem mot Uddevalla igen.

Vi var 28 bröder och fruar som åkte med denna gången. Det innebär att under de första tre åren som Frimurarklubb har 179 bröder besökt oss och därtill kommer även en hel del fruar.

Vi hoppas att intresset för verksamheten fortsätter och att vi får se Er även nästa år!

 

Stefan och Kjell

 

 

fredrikstad1
1/1