3006
Frimurarklubben Bohuslän
Besöksadress:
Varierande platser i Bohuslän
Postadress:
c/o Peder Granlund, Hantverkargatan 4
467 40 GRÄSTORP

070-721 38 09
bohus@frimurarorden.se

Frimurarklubben Bohuslän

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sommarträff med Fmk Bouhuslän

Programmet för årets andra samling i Fkl Bohuslän. Vi kommer att träffas fredagen 27 juli i Sarpsborg Norge. Ta gärna med Er någon vän eller bekant.

Program för juliträffen fredagen 27 juli i Sarpsborg.

• Samling: Logen, som ligger på  Albert Moeskausvei 27, Sarpsborg
• Kl. 10.30  Fremmøte i St. Johanneslogen St. Nikolas t.d.g. Anker i Sarpsborg.  Registrering / betaling.  Betaling må foregå i kontanter (sedler). 
• Kl. 11.00  Lunch i Logen.  Det serveres gryterett.  Drikke til maten betales av hver enkelt. 
• Kl. 12.30  Borgarsyssel Museum.  Her blir det foredrag og omvisning, blant annet får vi se ruinene av St. Nikolas Kirken.

Välkomna
Öystein, Peder och Johan   

Anmälan görs på mejl: Bohus@frimurarorden.se eller
oe-a4@online.no. Telefon Peder +46 (0)70 721 38 09.

Sommarträff på Bohusläns museum (reportage)
Nu har den första av sommarens träffar gått av stapeln i Uddevalla, på Bohusläns Museum. Bröderna samlades med resp på Rest Kajkanten där lunchen inmundigades under glatt samtal vid borden.

När alla blivit mätta och nöjda efter mat och kaffe så startade den egentliga träffen. Bröderna samlades i en hörsal och medföljande damer fick en guidad tur runt museet.

Brödernas program var ett mycket genomarbetat föredrag  med frågestund under 2,5 tim. Föredraget framfördes av vO Richard Karlqvist, Lidköpings Frimurarbröder.

Rickard talade i ämnet ”Att vara medlem i Frimurarorden eller att vara Frimurare”. Det var ett mycket medryckande föredrag, där frimurarnas värdegrundsträd användes för att förtydliga och efterföljande frågestund var klart intressant. Under diskussionen framkom deltagarnas  funderingar runt det hela. Svaret är att frimurare blir man aldrig färdig som, men däremot slogs fast att många bara är med i Orden. Man skall som broder sträva efter att bli ämbetsman så att insikten i logearbetet blir djupare och mer aktivt. Då erhåller brodern ett mer givande resultat av sitt medlemskap och närmar sig utvecklingen av sin person betydligt. De som bara sitter med i logelokalen missar mycket i sin frimureriska daning genom att inte försöka delta aktivt. 

Efter föredraget dracks  kaffe och det blev även fri genomgång av museet. Bröderna tackade för sig och vände hemåt, nöjda och belåtna med dagen. Våra medföljande damer hade samtidigt fått ett medryckande besök på museet, välguidat och lärorikt. Flera av dem såg ett återbesök som mycket troligt. 

Broderligen

Peder Granlund  
O Fmk Bohuslän

Reviderad: 2018-07-09