Tredje fördelningen

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Föredrag i grad III av Håkan Lindgren

Föredrag i grad III av Håkan Lindgren

Tisdagen den 24 januari 2017 börjar vi terminen i Lidköpings frimurarebröder med ett föredrag i grad III av vår broder Håkan Lindgren.

Anmälan görs senast den 21 januari till
matbest.lid@gmail.com
eller 070-541 39 39

Välkommen
Carl-Magnus Arthursson
O LF
 


Anatomiska Teatern för grad II i Skövde

Bröder av grad II och uppåt hälsas välkomna till Anatomiska Teatern för frimurare, denna gång i Skövde lördagen den 18 mars. På programmet står en slags "superinstruktion" i andra gradens ritual.

Bröder av grad II och uppåt hälsas välkomna till Anatomiska Teatern för frimurare, denna gång i Skövde lördagen den 18 mars. 

På programmet står en slags "superinstruktion" i andra gradens ritual. På ett dramatiskt sätt levandegör vi essensen i gradens ritual och du kommer att få rikligt med svar på frågor kring symbolik, historik och filosofi.

Den Anatomiska Teatern för frimurare är ett skådespel i två akter. I pausen avnjuts förfriskningar, precis som på teatern eller operan och efteråt serveras en måltid. Våra ciceroner kommer med spännande och lärda inspel att kommentera ett antal utvalda rituella skeenden och du som åskådare kan med öron och ögon följa händelseförloppet.


Gradbundet samtal för grad I och uppåt

Under 2017 fortsätter den framgångsrika serien av gradbundna samtal för varje grad i biblioteket Göteborgs logehus. Serien påbörjas i januari med grad I och avslutas med grad X i december.

Detta är ett lysande tillfälle till förkovran i gradens innebörd och ger möjlighet till den dialog som annars är lite svår att få till vid vanliga sammankomster.

Onsdagen den 18 januari 2017 kl. 18:30 sker den första samtalsaftonen. Efter en kortare introduktion får samtalet och tankarna flöda fritt i rummet.

Praktikaliteter: Bröder av alla grader är välkomna men bröder av Grad I är särskilt varmt välkomna. Vårdad klädsel med gradprydnader gäller. Vi samlas i biblioteket 18:30 och håller på till 20:00. De som så önskar erbjuds möjligheten till en brödramåltid på Golden Days efteråt. Anmälan bör ske till husfru Nancy på intendent.gpl@frimurarorden.se eller telefon 070-813 13 89.

Med vänliga och broderliga hälsningar

Bo Lextorp
Stewardsmästare i GPL
 


Arbetsordningen 2017

Tredje fördelningens arbetsordning finns att ladda ned som PDF-fil

Arbetsordningen är liksom förra året utformad som ett A4-ark med ett komplett kalendarium för aktuellt halvår på ena sidan och med kontaktuppgifter till samtliga enheter inom fördelningen på andra sidan.
Hitta till filen genom att klicka här ›››

Du kan även få "elektroniska" arbetsordningar, t.ex till din smartphone.
Läs mer om det här ›››
 


Utgivningsplan för GPL:s nyhetsbrev

Göta Provinsialloge utkommer med ett nyhetsbrev ett antal gånger per år till samtliga medlemmar i Tredje fördelningen.

För att enheterna i fördelningen i tid skall kunna inkomma med information och material till redaktör John Fahlnæs har vi skapat en sida med information och utgivningsplan.

Klicka här för att komma till utgivningsplanen ›››