Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Sommarloge, Grad I, fredag 9/6-2017 kl.1830

Broder,


Statusuppdateringar på diverse sociala medier (t ex Twitter, Instagram och Facebook). Allt ska synas, allt ska bedömas, allt ska det tyckas till om, följa eller följas. Allt ska gillas eller i förekommande fall ogillas, allt ska helst kommenteras med en underfundig kommentar. Den som inte gillar eller ogillar syns inte, helst ska man gilla fast man kanske vill ogilla. Alla ska vara med, alla måste vara med. Är du inte med är du ute, är du ute är du inte någon.

Jag vill inte. Jag vill inte vara en del i ett ytligt gillande som egentligen inte förändrar den luft jag andas idag. Jag har inga snabba underfundiga kommentarer. Jag har inga speciella intressen som alla vill ta del av, jag har inte den där träningskroppen som medierna säger att man enkelt kan skaffa och som man kan visa upp på Facebook i olika syften. Jag har såväl överflödiga kilon som hänger ner (dubbelhakan) och som hänger ut över sidorna på kroppen (kärlekshandtagen). Jag har inte något sinne för vare sig matematik, historia eller språk som gör att jag kan briljera i olika sammanhang. Jag har en tumme som "sitter mitt i handen" så alla snickeriarbeten tar ungefär dubbelt så lång tid jämfört med vad jag hade tänkt mig. Jag är rädd för att mina minnen ska försvinna den dagen min hjärna inte längre orkar hålla igång men det kan jag inte skriva någonstans, sådant är det ingen som vill gilla eller följa.

Däremot tar jag gärna en fika och sitter och pratar med dig, jag är en god lyssnare och ibland kan jag säga kloka saker, ibland är dom kloka sakerna inte så kloka men så är det, du får ett helt paket. Hela paketet är rätt så invecklat och beroende på hur man tittar så är det olika mönster som syns, som ett kalejdoskop. Precis som Frimurarna eller en vän. Att träffas, vara en god lyssnare, att få höra någon bekräfta eller att någon säger den hårda sanningen som man egentligen behöver få höra. Att få lära sig något om sig själv utifrån gemenskapen med andra. Att vara med i Frimurarna är att ha många vänner!

Näe, nu måste jag in på Facebook och gilla min inbjudan till den kommande Sommarlogen nu på fredag.

Ta hand om er och varandra!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på fredag, 9/6 kl 18:30, är det dags för Sommarloge i Grad I med reception. Notera att klockslaget är 18:30!!!

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 7/6 kl 12:00.

Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  • Telefon: 060-61 51 28       
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

Vad händer i vårt närområde?
Unitas Brödraförening, Sundsvall

Fredag 9/6, Samtidigt som Bifrost har en grad I har Unitas en sammankomst i grad IV-V, med start klockan 19:00. Efter denna är det gemensam brödramåltid. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2017-06-05