Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Julloge i Grad I, torsdag 8/12-2016 kl.1900

Broder,


Jag önskar att jag kunde säga att allt är frid och fröjd och att alla mår bra. Men så är det inte och vi ska inte leva i en låtsasvärld bara för att det passar oss bäst. Vissa bröder mår inte bra, inte alls bra. Att må bra är inte alla förunnat och det är inte något vi ska stoppa under mattan och glömma. Sedan är det inte alltid det är sjukdom som gör att en broder inte mår bra, det kan finnas andra orsaker. Men oavsett orsak så är det vår skyldighet som medbröder att inte glömma dessa bröder, även när det är jobbigt.

Vi kan inte låta mörkret lägga sig som en slöja över oss och göra att vi blundar för det som är jobbigt bara för att det passar oss bättre. Däremot är det viktigt att vi inte uppslukas av allt som finns runtomkring oss, för då orkar vi inte hjälpa någon, inte ens oss själva.

Nu vill jag även poängtera att vi även ska titta på den allmänna världen. Vi har massor med människor inom landet men även i andra delar av världen som inte mår bra av olika anledningar. Dessa människor är också våra bröder och systrar.

Vi är nu inne i advent och vi närmar oss jul, en högtid som är fylld av ensamma människor, människor som inget hellre önskar än att få sitta och prata med någon. Låt en annan människa ta del av din värme och känn hur du fylls av en tacksamhet över att du har möjlighet att för en stund lindra en annan människas vardag. Om det är någon som känner någon broder som är ensam eller om den brodern är du min broder, kom på julloge och umgås med andra bröder.  Du är en del i kedjan!

Så vad kommer då jullogen att erbjuda er, förutom andra bröders sällskap?
Jullogen kommer bland annat innehålla en julbetraktelse, ett visst mått av musikaliska inlsag en fantastisk måltid samt en duo som enligt egen utsago är O OMmmm men vi får se......


Måltiden då? Måltiden kommer att bestå av en jultallrik med småvarmt, allt i en salig blandning av julinspirerande dofter som påminner om dom dofter man kände när man var barn dagen innan julafton. Vidare kommer det att bjudas på julmust, glögg och pepparkakor.

Med dessa ord tar vi ren formalia.

Nästa vecka, torsdag 8/12 kl 19:00, är det dags för Julloge i grad I (det är ingen reception).

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 250 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på tisdag 6/12 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •         Telefon: 060-61 51 28
  •         e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

 

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-12-01