Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad III, torsdag 12/5-2016 kl.1800 (inleds med måltid)

Broder,


Jag hade förmånen att den gångna helgen genom en yttre upplevelse få en inre tankebana som jag inte riktigt kan släppa.

Den yttre upplevelsen bestod bl a i en mening "Jag är inte min fars son".

Dom orden kan tyckas vara konstiga vid en första anblick men låt mig få utveckla dessa ord. Vi lever alla med krav på oss, från antingen jobbet, omvärlden, vänner, familj eller från oss själva. Kraven som vi ställer på oss själva kan ibland vara kopplade till vår uppväxt och det är kring denna typ av krav jag kommer att beröra. Krav från uppväxten kan vara direkta eller indirekta krav från vår uppväxt eller att vi själva när vi växer upp sätter upp krav som en följd av vår uppväxt.

Men oj vad jobbiga kraven från uppväxten måste kunna vara. T ex outtalade/uttalade krav på att vara en annan person än man är, bara för att man fått höra under sin uppväxt att vara på ett visst sätt, eller att man ska studera på universitet eller jobba i sin fars affär fast man kanske inte ville. Vilka prestationskrav som det kommer att finnas, att aldrig vara riktigt nöjd med sig själv för att man hela tiden känner krav från sin uppväxt.  Sin uppväxt som man aldrig kommer att kunna springa ifrån eller ändra på. Det är nog många som kan känna indirekta eller direkta uttalade krav från en fader eller att man jämför sig med sin fader eller en fadersgestalt.

Tänk om man kunde släppa känslan att man är ett eko av sin fader eller uppväxt.
Tänk att få frihet i sina tankar och släppa eventuella krav som inte stämmer med den man är.
Tänk att få känna att jag är den jag är för att jag vill vara den jag är.
Jag är jag.
Jag är inte min fars son (när det gäller hur han tyckte jag skulle vara eller bli eller andra former av krav).
Däremot älskar jag min far.


Med dom tankarna så går vi över till reception.
Nu på torsdag, 12/5 kl 19:00, är det dags för Grad III med reception av en broder.

Dock är det så att vi inleder kvällen klockan 18:00 med måltiden, vi äter med andra ord före logen. Efter logen blir det kaffe/te och en stund för diskussion/reflektion. Logen startar klockan 19:00 som vanligt.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. Matleverantör är Svartviks Herrgård där vår Broder Lazar står för vällagad och god mat.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 11/5 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •         Telefon: 060-61 51 28
  •         e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.


Vad händer i vårt närområde?
Sundsvalls Frimurare, Seniorerna, onsdag 11/5 kl.14:00

Seniorerna träffas kl.14:00. Har ni några funderingar är det bara att höra av er till antingen Dan Karlsson eller någon av de kontaktvägar som finns för att komma i kontakt med Sundsvalls Frimurare.
Broderligt och varmt välkommen!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-05-09