Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad III, torsdag 11/5-2017 kl.1900

Broder,


Hur mycket än vintern kämpar så får den till slut ge sig till förmån för vårens musikkonsert. Den konsert som fåglarna bjuder på när de kvittrar tidigt på morgonen och sent på kvällen medan solen fortfarande låter sin närvaro lysa upp dagen. Men visst har det varit en konstig vinter det måste jag nog ändå säga, vad orsakerna kan vara låter jag vara osagt men man blir alltmer fundersam över det fotavtryck man lämnar på miljön och som barn och kommande generationer får ärva.

Jag förstår att många bröder har andra saker att göra nu på vårkanten när vintern sakta men säkert släpper sitt grepp om både natur och människa. Det jag dock hoppas är att vi alla kan ta tid för att snickra på våran egna personlighet och lämna den allmänna världens snickeri till annan tidpunkt. Vi behöver varandra nu mer än någonsin. I en tid av oroligheter och osäkerhet behöver vi finna en trygg och säker plats där man kan få utvecklas och leta svar på dom stora frågorna kring sig själv och vem man vill vara.

Frimureriet är inte på något sätt skilt från omvärlden, däremot ges det möjlighet till reflektion, funderande och diskuterande kring livet och dess otaliga frågeställningar och påståenden och detta tillsammans med andra bröder. Till vår hjälp finns ritualer, skrifter och andra bröder. Det är dock upp till varje frimurare att själv ta den möjligheten. Möjligheten finns, vill du ta den möjligheten?

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på torsdag, 11/5 kl 19:00, är det dags för Grad III med reception.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 10/5 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  • Telefon: 060-61 51 28       
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

Vad händer i vårt närområde?
Unitas Brödraförening, Sundsvall
Tisdag 23/5, Instruktion  i grad VII, med start klockan 18:00 följt av sammankomst  i grad VI med start klockan 19:00. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!

Bibliotekskväll, Sundsvall
Att förkovra sig och få en möjlighet att göra det tillsammans med andra bröder är en stund som gör att man växer och lär sig mer om Frimureriet.
Tisdag 30/5 18:00.
Broderligt och varmt välkommen!

Gemensam sommaravslutning, Sundsvall
Boka in fredag 9/6 i kalendern och glöm inte att anmäla er. Då är det nämligen dags för gemensam sommaravslutning med Unitas och Bifrost. Först kör respektive enhet en separat sammankomst/loge och därefter träffas vi och umgås tillsammans under måltiden. Separat inbjudan kommer.
Fredag 9/6 19:00.
Broderligt och varmt välkommen!

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2017-05-09