Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till grad II, torsdag 25/2-2016 kl.1900

Broder,

Det finns vissa områden som man inte pratar om, områden som lite grann är tabu att prata om. Idag väljer jag att bryta ett sådant tabu och berätta om mina känslor för döden.

Jag är rädd för döden. Den skrämmer mig oerhört. Varför då kan man fråga sig? Jo, därför att jag inte vet något om den. Vad händer sen? Händer något sen?

Jag har haft nära och kära som gått bort, jag har sett när döden har inträffat. Såväl människa som hund, jag har sett när sista andetaget har tagits. Så det är inte så att jag inte har kommit i kontakt med döden. Den skrämmer mig ändå. Jag vill inte dö. Kanske därför jag är rädd för döden.

Min ena son är i en ålder, 4 år, då han ofta frågar om döden. Man kan inte ignorera frågor från barn så man försöker vänligen svara så gott man kan. Fastän man själv tycker att det känns jobbigt när man själv inte kan hantera döden. När han sedan frågor om människor som inte längre finns hos oss och när han frågar om döden och livet efter detta då är det inte lätt att vara en perfekt förälder.

Döden, jag vet att den kommer att inträffa någon gång. Jag vet att jag inte kan påverka den när den dagen kommer. Det är kanske det som jag skräms av, att jag inte kan påverka döden när väl den dagen kommer. Jag vill leva! Jag vill göra en massa saker med min fru, mina barn, mina vänner och på jobbet. Jag vill uppleva saker, se saker, känna saker. Jag vill njuta av livet, jag vill uträtta saker som verkligen har någon betydelse för andra människor. Arrgghhh, ibland vill jag så mycket att jag nästan sprängs av en inre längtan.

Jag vill hitta ett sätt där jag kan känna att jag inte är rädd för döden så att jag utan rädsla kan vandra på livets väg! Jag vill kunna känna ett lugn och ha en vetskap om döden så att jag kan förhålla mig till den. Att vara frimurare är en vandring på livets väg. Att vara frimurare kan ge mig verktyg att förhålla mig till livet och döden. Att vara frimurare kan göra att jag växer som människa, där jag växer tillsammans med er mina bröder och min omvärld.

Nu på torsdag, 25/2 kl.19:00, är det dags för en grad II med reception. Då finns det tillfälle att förutom bevittna det som sker i loge, även prata med varandra, om såväl frimureriet som om andra stora och små frågor. Kanske har du något du vill prata om? Jag lyssnar.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i den efterföljande måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. Matleverantör är Svartviks Herrgård där vår Broder Lazar står för maten.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast dagen före kl 12:00, d v s onsdag 24/2. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:
 

  • Telefon: 060-61 51 28
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.


Elysium, ikväll måndag 22/2, IV-V
I afton har Elysium en sammankomst i grad IV-V, med start klockan 1900. Ni som har möjlighet, åk till Härnösand och umgås med andra bröder.
Broderligt och varmt välkommen till Elysium!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-02-22