Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 8/9-2016 kl.1900

Broder,

Förlåt mig mina bröder. Förlåt för att jag inte skickade ut ett mail till er under sommaren, det var min avsikt inför sommaren men sedan i sommarens solsken och i gräsklipparens mullrande så glömde jag helt enkelt bort detta. Eller ska jag säga ursäkta istället? Förlåt och ursäkta är för mig två ord som nästan betyder samma sak men där förlåt har en djupare innebörd, nämligen att man inte ska göra eller säga samma sak igen. Men nu när jag slår upp orden ursäkta och förlåt så säger man att ursäkta används när det inte förväntas någon form av respons medan förlåt indikerar att man vill ha en förlåtelse. Oj, vad knepigt det kan bli med ord och deras egentliga betydelse.

Så min slutsats, utifrån den senare tolkningen av ordens betydelse, blir att jag ska säga:
Ursäkta för att jag inte skickade ut en sommartext.
Och jag vill samtidigt ursäkta mig för att jag inte hört av mig till de bröder som jag är fadder till, ni är mitt dåliga samvete och ska så vara till den dagen att jag bättrar mig och skickar det där mailet eller ringer det där samtalet. Att vi träffas i loge är trevligt i all ära men vi är bröder även utanför loge.

Har ni någon människa (inom eller utanför Frimurarna) som ni innerst inne känner att ni borde säga ursäkta eller kanske till och med förlåt till? Visst är det svårt att säga dom orden ju längre tid det går. Men och nu låter jag mina tankar vandra, det är ju egentligen inte mig det är jobbigast för, det är ju inte jag som borde känna mig nedstämd, det är inte synd om mig, det är ju jag som ska be om ursäkt för något jag sagt eller gjort eller inte sagt eller inte gjort. Knepigt men det är väl här som samvetet kliver in och påminner om mina tillkortakommanden.

Men nu ska vi övergå till något som stärker vårat samvete och lär oss att hantera våra tillkortakommanden och även bygga upp oss som människor.

Nämligen reception i grad I.
Nu på torsdag, 8/9 kl 19:00, är det dags för Grad I med reception av en broder. Detta är även höstens första träff inom Bifrost.


S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 7/9 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •         Telefon: 060-61 51 28
  •         e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se


Vad händer i vårt närområde?
Sundede-Nordanstigs FMK, Hudiksvall
Bröderna inbjuder dig Broder till sammankomst i grad I.
Tisdagen den 13 sep kl. 19:00. Hör av er till broder Arne Gabrielsson (arne.gabrielsson@holmentimber.com)
Broderligt och varmt välkommen!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

 

Reviderad: 2016-09-06