Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 7/4-2016 kl.1900

Broder,

April har kommit, snön har näst intill försvunnit och vägarna kantas nu av grus och annat som gömts under vintern, fast snart är det vackert gula Hästhovar (mera kända som Tussilagor) som står där vid vägslänten. Även om det i skrivande stund är gråmulet och mest liknar en novemberdag så är vi på väg mot ljusare tider.

Fåglarna kvittrar allt mer och på träd och buskar ser man knoppar som kommit fram och bara väntar att få lite mera sol på sig för att kunna börja öppnas. Dock är det inte alltid allting går mot ljusare tider för alla, en del drabbas av omöjliga motgångar och livet förändras på en sekund för en själv och för andra runt omkring. Vi är alla vana att springa på i rasande fart och hela tiden tänka framåt.

Men tänk om inte framåt alltid är möjligt eller önskvärt, tänk om det är bakåt man helst vill färdas?
Bakåt till en tid då saker var annorlunda, till en tid då motgångar inte var omöjliga berg att bestiga. Bakåt till en tid där vi inte kände oss ensamma i vår motgång, en tid där vi kände oss starka, där vi kände oss som Stålmannen.

Vi har alla våra omöjliga berg som vi inte kan bestiga men vi kanske kan prata om dessa berg med varandra inom Frimureriet? Att finnas där för varandra, ge varandra en kram, ett handslag, en förstående nick, ett lyssnande öra, säga några välmenande ord, helt enkelt vara en broder. Dessa stunder kan vara det som betyder allt för en broder i dennes motgång och som kan ge en stunds styrka i vetskapen att det finns någon som lyssnar.

Så oavsett om ni vill dela med er av vårens pånyttfödelse eller om ni har motgångar som ni gärna vill att någon lyssnar på eller om ni helt enkelt vill koppla bort den allmänna världen en stund så ta chansen att besöka S:t Johanneslogen Bifrost nu på torsdag för en gradgivning i grad I.

Nu på torsdag, 7/4 kl.19:00, är det dags för Grad I med reception av en broder.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i den efterföljande måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. Matleverantör är Svartviks Herrgård där vår Broder Lazar står för maten.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha på onsdag 6/4 före kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •     Telefon: 060-61 51 28
  •     e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.


Vad händer i vårt närområde?
Sundsvalls Frimurare, Seniorerna, onsdag 13/4
Seniorerna träffas kl.1400. Har ni några funderingar är det bara att höra av er till antingen Dan Karlsson eller någon av de kontaktvägar som finns för att komma i kontakt med Sundsvalls Frimurare.
Broderligt och varmt välkommen!

S:Johanneslogen Bifrost, lördag 23/4
Bifrost har högtidsdag i grad I . Separat inbjudan kommer men ni kan redan nu notera datumet i eran kalender.
Broderligt och varmt välkommen!

Sundsvalls Frimurare, Bibliotekskväll, måndag 25/4
Då är det dags för bibliotekskväll från klockan 17.00. Tag chansen att förkovra er tillsammans med andra bröder.
Broderligt och varmt välkommen!

Brödraföreningen Unitas, tisdag 26/4
Unitas har sammankomst i grad IV-V. Separat inbjudan kommer men ni kan redan nu notera datumet i eran kalender.
Broderligt och varmt välkommen!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-04-04