Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 28/9-2017 kl.19:00

Broder,

Kom, kom, kom.

Går det inte att knäppa översta skjortknappen vid kragen för att det egentligen är en för liten skjorta? Jag känner igen det hela, jag har nu under två års tid haft översta knappen uppknäppt av det enkla skälet att nacken/halsen har blivit kraftigare av någon anledning. Men vet ni vad? Med en slips går det att dölja mycket... så även en skjorta som inte passar. Kom ändå!

Är slipsen lite sliten? Det gör inget, min håller fullständigt på att falla isär men det är ingen som ser eftersom jag har kostymen på och när vi sitter och kopplar av efter ritualen så är det ändå ingen som tänker på att titta på hur min slips ser ut. Kom ändå!

Har ni skor som inte är så där polerade och glänsande som ni önskade? psst. mina skor brukar jag (i bästa fall) putsa med toalettpapper och vatten, dom duger så bra så. Kom ändå!

Har ni även en kostym som kanske inte är den mest passande? Mina kostymbyxor sitter uppe med en enda knapp (resten har gått sönder under årens lopp). Kom ändå!


Det jag vill säga (om det inte har framkommit) är att kom, kom oavsett i vilket skick eran kostym, skjorta eller skor är i. Känner du dig sliten och det är svårt med tankarna, kom, kom och träffa andra bröder. Det viktigaste är att du kommer. Allt annat är oviktigt. Det är också det som Frimureriet handlar om, att träffas och prata med varandra. Att utforska vårat inre, att kliva ombord på sitt egna tåg och åka iväg på en inre resa utan mål eller slut. Till guide på resan finns dels andra bröder men även den rika skatt som våra ritualer har. 

Ta hand om er och varandra!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på torsdag, 28/9 kl 19:00, är det dags för Grad I med reception. 

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 130 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 27/9 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:       

  • Telefon: 060-61 51 28       
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

Vad händer i vårt närområde?
Unitas Brödraförening, Sundsvall

Tisdag 10/10, Instruktion i grad IX kl.18:00 följt av en sammankomst i grad VI. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!


Sundede-Nordanstig Frimurarklubb, Hudiksvall
Tisdag 3/10, icke gradbunden instruktion kl.19:00. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!


Bibliotekskväll, Sundsvall
Att förkovra sig och få en möjlighet att göra det tillsammans med andra bröder är en stund som gör att man växer och lär sig mer om Frimureriet.
Tisdag 26/9 kl.18:00.
Broderligt och varmt välkommen!

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Jermunn Solem genom Daniel Hedberg
 

Reviderad: 2017-09-25