Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 26/5-2016 kl.1900

Broder,

Var finns själen?
Den frågan ställde våra barn till min fru och mig för några veckor sedan. En rätt så relevant fråga men nog så svår att svara på. Hur förklarar man var själen finns? Vi sa att den finns i kroppen men såg på en gång att det svaret inte riktigt var tillräckligt.
Att säga att den finns i kroppen är inte riktigt ett svar som funkar på ett vetgirigt och nyfiket barn. Dom vill veta mer än så, dom vill veta vad är själen.

Okej, då gäller det att förklara vad själen är, fast vet jag själv det? Själ finns i många olika sammanhang, man kan t ex prata om själ i en förening/organisation eller om själen i en människa.

Jag skulle säga att det egentligen handlar om samma typ av själ. Det handlar om något fundamentalt som ligger djupare än alla ytliga företeelser. Oavsett om det handlar om en människa
eller en förening eller om våran egen Frimurarorden så handlar det om att man skalat bort en massa skyddande skal och längst in finns det en kärna som syftar till att såväl guida oss framåt, som i att ge oss ro där vi är.

Ni har kanske alla hört uttrycket en rastlös själ. En människa med en rastlös själ saknar nog just det, en inre guidning och ro. Vi kan nog alla känna oss som rastlösa själar ibland, när den här inre guidningen och tryggheten inte finns där. När den ro som fanns har ersatts av oro eller tankar som inte är nöjda med dom svar som ges.

Jag vill gärna se att Frimurarorden kan hjälpa oss alla att hitta våran rastlösa själ. Att få oss att stanna upp ett tag och låta våran egna själ få utvecklas och leda oss framåt med ro i såväl sinnet som själ.


Så hur förklarar man detta med vad själen är för ett barn?
Jo, man säger att själen finns i kroppen och är det som gör att du är unik. Barnen blev nöjda med det svaret och vi kunde fortsätta att äta våran nu lite kallare middag.


Med dom tankarna så går vi över till reception.
Nu på torsdag, 26/5 kl 19:00, är det dags för Grad I med reception av en broder.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. Matleverantör är Svartviks Herrgård där vår Broder Lazar står för vällagad och god mat.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 25/5 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •         Telefon: 060-61 51 28
  •         e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se


Vad händer i vårt närområde?
Brödraföreningen Unitas, tisdag 24/5 kl.19:00, Grad VI
Unitas har sammankomst i grad VI. Detta är den sista sammankomsten för terminen och ni är är varmt välkomna att ta del av instruktion och bidra med er länk till den ack så viktiga brödrakedjan.
Broderligt och varmt välkommen!


Sundsvalls Frimurare, Bibliotekskväll, måndag 30/5 kl.17:00
Bröder, tag chansen att förkovra er och umgås med andra bröder. Diskutera olika tolkningar med varandra, titta i material som ni annars inte får låna med er hem.
Broderligt och varmt välkommen!


S:t Johanneslogen Bifrost, fredag 3/6 kl.19:00, Sommarlogen
Bifrost har sin sista loge för terminen. Detta är i grad I. Det kommer att vara grillning och fint väder så tag chansen och anmäl erat intresse. Separat inbjudan kommer.
Broderligt och varmt välkommen!


Sundsvalls Frimurare, Seniorerna, onsdag 8/6 kl.14:00
Seniorerna träffas kl.14:00. Har ni några funderingar är det bara att höra av er till antingen Dan Karlsson eller någon av de kontaktvägar som finns för att komma i kontakt med Sundsvalls Frimurare.
Broderligt och varmt välkommen!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-05-23