Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 2/3-2017 kl.1900

Broder,


Jag tänker inte säga annat än att ni som har möjlighet, kom och träffa andra Frimurare. Livet är alldeles för jävla kort rent ut sagt för att låta möjligheterna gå förbi. Jag vet att det kan ta emot ibland, man kanske inte har lust, det kan vara mycket med jobbet eller hemma eller så är det så att man inte har samma känsla för frimureriet som man tidigare haft. Känslan för frimureriet varierar i takt med livet i övrigt, så är det. Ibland kan det dock behövas en hjälpande hand för att komma vidare.

Det kanske var längesedan man var på frimurarna, då brukar det vara svårare att komma tillbaka (gäller så även i den allmänna världen). Det kanske är så att man inte kommer överens med någon frimurarbroder (ja, vi är inte perfekta, vi har alla våra fel och brister) men här har vi våra dygder att falla tillbaka på. Om vi använder dessa och låter dessa dygder särskåda oss själva så inser vi nog att det finns större saker här i livet, det finns något annat än småsaker, det finns annat än dom där förlupna orden eller dom där handlingarna som vi nu önskar vara ogjorda.

Det kan även vara så att ett skäl till att man inte längre går på Frimurarna är att man inte längre känner så många frimurarbröder. Det är sant, Frimurarsamhället förändras kontinuerligt, en del bröder uppnår fullkomlighet medan andra slutar av andra skäl. Sedan tillkommer det nya bröder som letar efter en fast och trygg kedja. Det är här vi alla kommer in, vi är en kedja tillsammans, gammal som ung inom frimureriet. Tillsammans med våra frimurardygder och våra ritualer har vi något som är unikt, något som gör att vi faktiskt har en möjlighet att växa som människa, och det är inte bara som jag säger. Att faktiskt få en ny syn på livet, en ny syn på sig själv. Att vara frimurare är en ynnest, ta till vara på den möjligheten och kom och träffas!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på torsdag, 2/3 kl 19:00, är det dags för Grad I men utan reception. Det är istället vår förutvarande Provinsial Mästare som hedrar oss med sin närvaro och håller en instruktion. Ett musikframförande kan även eventuellt blir av.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 1/3 kl 12:00.

Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:    

  • Telefon: 060-61 51 28       
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

Vad händer i vårt närområde?
Unitas Brödraförening, Sundsvall
Högtidsdag tisdag 28/2 i grad IV-V, med start klockan 19:00. Även om anmälan har gått ut är ni alla varmt välkomna att delta i sammankomsten.
Broderligt och varmt välkommen!

Bibliotekskväll, Sundsvall
Att förkovra sig och få en möjlighet att göra det tillsammans med andra bröder är en stund som gör att man växer och lär sig mer om Frimureriet.Tisdag 7/3 18:00.
Broderligt och varmt välkommen!
 

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2017-02-27