Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 14/9-2017 kl.1900

Broder,


Våren kom, våren gick.
Sommaren kom, sommaren gick.
Nu har hösten kommit och jag måste erkänna, jag är avundsjuk. Avundsjuk på dom människor som kan njuta av alla årstider utan att se bakåt på den årstid som nyss varit. Själv får jag kämpa för att inte bli bitter när hösten kommer, jag vill ha en längre sommar. Jag vet, helknäppt. För till saken hör att jag älskar att se på de olika färgerna som pryder trädens blad. Det finns en klarhet i luften som inte finns på sommaren och morgondimman som lättar från Ljungan (jag bor i Njurunda) är vacker att beskåda och lämnar för en stund en ekande bild i mitt huvud.

Men det finns även något annat som har gått och som jag inte vill ha tillbaka. Det är sommarens Frimurare uppehåll. Nu får vi träffas igen, jag ser fram emot detta. Har ni som jag gått upp något kilo, byxorna har antingen krympt i garderoben eller så något annat hänt. Ni kanske har skaffat läsglasögon eller så har ni gjort en resa (antingen själsligen eller fysiskt).

Jag har redan haft förmånen att träffa några bröder i olika Frimureriska sammanhang. Och detta med att träffas leder mig osökt in på att vi behöver bli fler bröder som kan träffas. Så jag ber er att titta omkring er, kanske är det vännen som ni haft länge eller nyss lärt känna, kanske är det grannen som ni pratat med som skulle bli en ypperlig frimurare, kanske är det en arbetskollega eller en före detta arbetskollega. Eller så kanske det är den där människan som ni träffade av en slump men som ni ser har hjärtat på rätta stället.

Vi behöver få in fler frimurare, och som det är nu så finns det ingen kö.

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost. Nu på torsdag, 14/9 kl 19:00, är det dags för Grad I med instruktion/föredrag. 

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 13/9 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:       

  • Telefon: 060-61 51 28       
  • e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se

Vad händer i vårt närområde?
Unitas Brödraförening,
SundsvallTisdag 19/9 19:00, Murarkväll i grad IV-V. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!


Sundede-Nordanstig Frimurarklubb
Tisdag 3/10 kl.19:00, Instruktion. Se separat inbjudan för mer information.
Broderligt och varmt välkommen!


Bibliotekskväll, Sundsvall
Att förkovra sig och få en möjlighet att göra det tillsammans med andra bröder är en stund som gör att man växer och lär sig mer om Frimureriet.
Datum kommer.
Broderligt och varmt välkommen!


OM installation, Bifrost, Sundsvall
Torsdag 21/9, Anmälan senast torsdag 14/9. Se separat inbjudan för mer information. 
Broderligt och varmt välkommen!

 

Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Jermunn Solem genom Daniel Hedberg
 

Reviderad: 2017-09-10