Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, fredag 3/6-2016 kl.1900

Broder,

Längtan, detta underbart härliga ord. Men ack så tveeggat och ibland farligt.

Längtan efter att få känna solen smeka kinden men jag längtar definitivt inte efter att solen ska bränna kinden.
Längtan efter få göra den där resan man längtat efter, fast när man väl gjort resan så längtar man tillbaka till tiden innan man åkte då man fortfarande längtade till att få åka iväg.
Längtan efter att få höra att man är bra som man är.
Längtan efter den där dagen, den där dagen som man antingen redan har haft eller kommer att få.
Längtan, känn på ordet i munnen. Det är verkligen ett ord som lockar men som inte lovar något.
Längtan kan just sluta i en enda lång fortsatt längtan eller i en besvikelse, eller i ett lyckorus när längtan uppfylls.
Oavsett hur vi känner inför ordet längtan så finns det där, det är upp till oss hur vi hanterar längtan. Om vi kan omfamna längtan som en positiv känsla eller som något vi behöver ifrågasätta och hantera för att på så sätt få en längtan efter något annat.

Inom Frimureriet så finns också en längtan, en längtan efter att få tillhöra något, en längtan att få veta mera. En längtan efter en mening med saker och ting. Kanske får jag delar av ett svar till den längtan besvarad inom Frimureriet?

Jag vet att jag längtar till kommande fredag. Varför då kanske ni undrar?
Jo, för att nu på fredag är det, sedan några år, den alltigenom mycket trevliga och årligt återkommande sommarlogen. Kom och umgås och ha trevligt samtidigt som ni kanske får delar av svar på era frågor.


Med dom tankarna så går vi över till reception.
Nu på fredag, 3/6 kl 19:00, är det dags för Grad I med reception av en broder.


S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. På menyn denna afton står som brukligt grillat av olika sorter och det brukar alltid vara mycket gott.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 1/6 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:

  •         Telefon: 060-61 51 28
  •         e-post: cm.bifrost@frimurarorden.se


Har du andra spörsmål använder du som vanligt bifrost@frimurarorden.se eller unitas@frimurarorden.se vid kontakt med Frimurarorden i Sundsvall.

Caritas
Om ni vill komma i kontakt med Caritas så kan ni använda den speciella e-postadress som finns för ändamålet, nämligen: caritas.sundsvall@frimurarorden.se


Vad händer i vårt närområde?
Sundsvalls Frimurare, Bibliotekskväll, måndag 30/5 kl.17:00
Bröder, tag chansen att förkovra er och umgås med andra bröder. Diskutera olika tolkningar med varandra, titta i material som ni annars inte får låna med er hem.
Broderligt och varmt välkommen!


Sundsvalls Frimurare, Seniorerna, onsdag 8/6 kl.14:00
Seniorerna träffas kl.14:00. Har ni några funderingar är det bara att höra av er till antingen Dan Karlsson eller någon av de kontaktvägar som finns för att komma i kontakt med Sundsvalls Frimurare.
Broderligt och varmt välkommen!


Vänligen och Broderligen
//OM i SJL Bifrost Magnus Olovsson genom Daniel Hedberg

Reviderad: 2016-05-30