Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 30/3-2017 kl.1900

Broder,


Någon lång text om hur trevligt och själsligt bra det är med att gå på Frimurarna kommer jag inte att skriva denna gången. Jag kommer heller inte att skriva någon utläggning om att det är alltid trevligare att träffa andra än att inte träffa andra. Att det dessutom finns en möjlighet till att lära sig något kommer jag heller inte att nämna. Näe, inget sådant kommer jag skriva om idag.

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.

Nu på torsdag, 30/3 kl 19:00, är det dags för Grad I med reception. 


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Val i Grad I, torsdag 16/3-2017 kl.1900

Broder,

Det finns ett antal människor som gör ett jobb i det fördolda, som inte syns och inte hörs till vardags. Dessa människor gör ofta ett arbete utan någon som helst ersättning (ja, kanske en gratis smörgås då och då i samband med något avstämningsmöte). Men utan dessa människor skulle det inte fungera, då skulle det inte rulla runt. Ni känner säkert någon sådan människa, ni kanske själv är/har varit en sådan människa så ni vet vad jag menar. Dom här människorna är fullständigt ovärderliga och vi är alla skyldiga dom en stor tacksamhet. Inom Frimureriet har vi ett antal människor som jobbar i det fördolda (jag menar här inte dom ämbetsmän som syns och hörs vid varje tillfälle) utan här pratar jag om dom som jobbar med ansvaret för ekonomi och bibliotek och diverse olika fonder. Dom som lägger ner ett gediget arbete utanför våra träffar, utanför ritualer och budskap men som ändå sprider vår ordens budskap genom att just jobba i det fördolda. Ni vet vilka ni är, ni är ovärderliga!


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 2/3-2017 kl.1900

Broder,


Jag tänker inte säga annat än att ni som har möjlighet, kom och träffa andra Frimurare. Livet är alldeles för jävla kort rent ut sagt för att låta möjligheterna gå förbi. Jag vet att det kan ta emot ibland, man kanske inte har lust, det kan vara mycket med jobbet eller hemma eller så är det så att man inte har samma känsla för frimureriet som man tidigare haft. Känslan för frimureriet varierar i takt med livet i övrigt, så är det. Ibland kan det dock behövas en hjälpande hand för att komma vidare.

Det kanske var längesedan man var på frimurarna, då brukar det vara svårare att komma tillbaka (gäller så även i den allmänna världen). Det kanske är så att man inte kommer överens med någon frimurarbroder (ja, vi är inte perfekta, vi har alla våra fel och brister) men här har vi våra dygder att falla tillbaka på. Om vi använder dessa och låter dessa dygder särskåda oss själva så inser vi nog att det finns större saker här i livet, det finns något annat än småsaker, det finns annat än dom där förlupna orden eller dom där handlingarna som vi nu önskar vara ogjorda.


Aktuellt från MNPL