Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 28/9-2017 kl.19:00

Broder,

Kom, kom, kom.

Går det inte att knäppa översta skjortknappen vid kragen för att det egentligen är en för liten skjorta? Jag känner igen det hela, jag har nu under två års tid haft översta knappen uppknäppt av det enkla skälet att nacken/halsen har blivit kraftigare av någon anledning. Men vet ni vad? Med en slips går det att dölja mycket... så även en skjorta som inte passar. Kom ändå!

Är slipsen lite sliten? Det gör inget, min håller fullständigt på att falla isär men det är ingen som ser eftersom jag har kostymen på och när vi sitter och kopplar av efter ritualen så är det ändå ingen som tänker på att titta på hur min slips ser ut. Kom ändå!

Har ni skor som inte är så där polerade och glänsande som ni önskade? psst. mina skor brukar jag (i bästa fall) putsa med toalettpapper och vatten, dom duger så bra så. Kom ändå!

Har ni även en kostym som kanske inte är den mest passande? Mina kostymbyxor sitter uppe med en enda knapp (resten har gått sönder under årens lopp). Kom ändå!


Det jag vill säga (om det inte har framkommit) är att kom, kom oavsett i vilket skick eran kostym, skjorta eller skor är i. Känner du dig sliten och det är svårt med tankarna, kom, kom och träffa andra bröder. Det viktigaste är att du kommer. Allt annat är oviktigt. Det är också det som Frimureriet handlar om, att träffas och prata med varandra. Att utforska vårat inre, att kliva ombord på sitt egna tåg och åka iväg på en inre resa utan mål eller slut. Till guide på resan finns dels andra bröder men även den rika skatt som våra ritualer har. 

Ta hand om er och varandra!


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 14/9-2017 kl.1900

Broder,


Våren kom, våren gick.
Sommaren kom, sommaren gick.
Nu har hösten kommit och jag måste erkänna, jag är avundsjuk. Avundsjuk på dom människor som kan njuta av alla årstider utan att se bakåt på den årstid som nyss varit. Själv får jag kämpa för att inte bli bitter när hösten kommer, jag vill ha en längre sommar. Jag vet, helknäppt. För till saken hör att jag älskar att se på de olika färgerna som pryder trädens blad. Det finns en klarhet i luften som inte finns på sommaren och morgondimman som lättar från Ljungan (jag bor i Njurunda) är vacker att beskåda och lämnar för en stund en ekande bild i mitt huvud.

Men det finns även något annat som har gått och som jag inte vill ha tillbaka. Det är sommarens Frimurare uppehåll. Nu får vi träffas igen, jag ser fram emot detta. Har ni som jag gått upp något kilo, byxorna har antingen krympt i garderoben eller så något annat hänt. Ni kanske har skaffat läsglasögon eller så har ni gjort en resa (antingen själsligen eller fysiskt).

Jag har redan haft förmånen att träffa några bröder i olika Frimureriska sammanhang. Och detta med att träffas leder mig osökt in på att vi behöver bli fler bröder som kan träffas. Så jag ber er att titta omkring er, kanske är det vännen som ni haft länge eller nyss lärt känna, kanske är det grannen som ni pratat med som skulle bli en ypperlig frimurare, kanske är det en arbetskollega eller en före detta arbetskollega. Eller så kanske det är den där människan som ni träffade av en slump men som ni ser har hjärtat på rätta stället.

Vi behöver få in fler frimurare, och som det är nu så finns det ingen kö.

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost. Nu på torsdag, 14/9 kl 19:00, är det dags för Grad I med instruktion/föredrag. 

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 13/9 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:       


S:t Johanneslogen Bifrost, inbjudan OM installation 21/9-2017

Broder,

S:t Johanneslogen Bifrost har härmed äran att inbjuda samtlige
bröder i alla grader till installation av dess nye ordförande mästare
Jermunn Solem.
 
Av Svenska Frimurarordens Stormästare och Högste Styresman från och med den 1 juli 2017, utnämnd
ordförande mästare för S:t Johanneslogen Bifrost, Sundsvall
torsdagen den 21 september kl.19.00 och med er närvaro hedra logen samt därefter, till en kostnad av 320 kronor exklusive dryck, såsom dess gäst förgylla den efterföljande middagen
 
Anmälan senast den 14 september till