Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I torsdag 15/3-2018 kl.19:00

Broder,

Jag väljer på vilket sätt jag är mot andra människor.
Jag väljer vilka ord jag säger till andra människor.
Jag väljer hur jag ser på andra människor.
Jag väljer hur jag omvandlar mina känslor till handling.

Det jag inte väljer är hur andra människor uppfattar mig. Det är något som jag inte kan styra. Jag styr över mina handlingar och ord, hur dessa handlingar och ord tolkas är dock något som är utanför min kontroll.

Detta kan kännas lite jobbigt och skrämmande men också befriande och då tycker jag att det är skönt att ha frimurarnas olika delar som stöd. Ett stöd som jag återkommer till då och då i mina tankar när jag står inför olika situationer men även när jag reflekterar över mig själv och mina handlingar. Det kan vara en upplevelse inom Frimurarna som jag använder som ett stöd, det kan vara ett samtal med en broder som jag använder som ett stöd och det kan vara ett ord eller en text som jag använder som ett stöd.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad III, torsdag 1/3-2018 kl.19:00

Broder,

Jag väljer idag att knyta vidare på det som OM i Bifrost idag måndag 26/2 har kommunicerat ut. Budskapet är tydligt, det är inte så många i loge som det skulle kunna vara utifrån det medlemsantal som finns i Sundsvall. Det är framförallt bröder i Bifrost som lyser med sin frånvaro men även rent generellt så är det färre (även gradäldre) bröder i loge/sammankomst idag än tidigare och detta är något som vi behöver lyfta och fundera kring.

Vad skulle få dig att gå på Frimurarna oftare?
Sliter vardagens alla sysslor med jobb, familj, träning och fritidsintressen?
Börjar benen och ryggen kännas trötta?
Är det svårt att höra vad som sägs i loge?
Är det ekonomin?
Är det den efterföljande måltiden som ställer till det? Den kan bli rätt sen, det vet vi alla, senare i vår så finns det planer på att testa att äta före loge.
Vad skulle få dig att besöka Frimurarna oftare?

Jag hoppas som sagt att ni läser detta och svarar utifrån era känslor och era liv. Ni kan skicka era svar till OM i Bifrost, jermunn.solem@svenskakyrkan.se. Era svar kommer att behandlas konfidentiellt. Det är däremot jätteviktigt att ni kommer till tals och att vi alla försöker att jobba mot ett större antal bröder i loge. För så är det, fler bröder i loge är en förutsättning för ett fortsatt starkt frimurarsamhälle i Sundsvall på både kort och lång sikt. Dessutom ger fler bröder i loge den där extra dimensionen som gör att Frimurarbudskapet lättare kommer fram.

Vi lyssnar, låt oss få ta del av dina synpunkter!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost. Men innan det, har ni några funderingar kring något så hör av er.

Nu på torsdag, 1/3 kl 19:00, är det dags för Grad III med reception. Detta gör att ni som har Grad I eller Grad II inte kan gå men jag hoppas att ni ändock kan svara på ovanstående frågor.

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.
Glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid.

OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 28/2 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:       


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 28/9-2017 kl.19:00

Broder,

Kom, kom, kom.

Går det inte att knäppa översta skjortknappen vid kragen för att det egentligen är en för liten skjorta? Jag känner igen det hela, jag har nu under två års tid haft översta knappen uppknäppt av det enkla skälet att nacken/halsen har blivit kraftigare av någon anledning. Men vet ni vad? Med en slips går det att dölja mycket... så även en skjorta som inte passar. Kom ändå!

Är slipsen lite sliten? Det gör inget, min håller fullständigt på att falla isär men det är ingen som ser eftersom jag har kostymen på och när vi sitter och kopplar av efter ritualen så är det ändå ingen som tänker på att titta på hur min slips ser ut. Kom ändå!

Har ni skor som inte är så där polerade och glänsande som ni önskade? psst. mina skor brukar jag (i bästa fall) putsa med toalettpapper och vatten, dom duger så bra så. Kom ändå!

Har ni även en kostym som kanske inte är den mest passande? Mina kostymbyxor sitter uppe med en enda knapp (resten har gått sönder under årens lopp). Kom ändå!


Det jag vill säga (om det inte har framkommit) är att kom, kom oavsett i vilket skick eran kostym, skjorta eller skor är i. Känner du dig sliten och det är svårt med tankarna, kom, kom och träffa andra bröder. Det viktigaste är att du kommer. Allt annat är oviktigt. Det är också det som Frimureriet handlar om, att träffas och prata med varandra. Att utforska vårat inre, att kliva ombord på sitt egna tåg och åka iväg på en inre resa utan mål eller slut. Till guide på resan finns dels andra bröder men även den rika skatt som våra ritualer har. 

Ta hand om er och varandra!


Aktuellt från MNPL