Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad II, torsdag 16/2-2017 kl.1900

Broder,


Vi har låtit våra barn börja i slalomskola, mycket för att vi känner att vi kommer att få en större glädje tillsammans när vi kan umgås på flera sätt. Barnen har nu gått tre lektioner av sex, och man kan tydligt se hur dom har utvecklats och att deras utveckling föder ett intresse att fortsätta. Det är även givande att se att dom tycker det är kul och att dom vågar göra något som dom kanske inte vågade förut. Sedan träffar dom nya människor på slalomskolan, några är äldre och några är yngre och några är lika gamla som dom själva. Men oavsett ålder så har dom det gemensamma målet att åka skidor och utvecklas. Känner ni igen detta?


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad III, torsdag 2/2-2017 kl.1900

Broder,

Året som gått och året som har kommit. Vad har dom gemensamt? Många saker, och det kan vi reflektera över vid ett annat tillfälle men det är inte det jag tänker fokusera på idag.

Det är också många saker som inte är gemensamma. Det nya året har en möjlighet som det förra året inte har. En möjlighet att börja om, en möjlighet att se saker på ett nytt sätt, en möjlighet att vara förlåtande. En möjlighet att lyssna på det som inte sägs men som ändå sägs, en möjlighet att få vara försoningens tid. En möjlighet att ta del av nya erfarenheter och kunskaper. En möjlighet att ena det som under förra året inte var enat.

En möjlighet för oss som frimurare att låta våran kedja nå hela vägen runt. För inte låter vi kedjan sluta på mitten? Näe, vi låter brödraskapet vandra hela vägen runt, likt blodet som pumpar runt i hela kroppen. Med dessa ord inleds året anno 2017 avseende frimureriet.

Kom till frimurarna, du är en del av kedjan. Kom och träffa andra bröder och känn att du kan prata om allt mellan himmel och jord (men även dessa går det att prata om).


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Julloge i Grad I, torsdag 8/12-2016 kl.1900

Broder,


Jag önskar att jag kunde säga att allt är frid och fröjd och att alla mår bra. Men så är det inte och vi ska inte leva i en låtsasvärld bara för att det passar oss bäst. Vissa bröder mår inte bra, inte alls bra. Att må bra är inte alla förunnat och det är inte något vi ska stoppa under mattan och glömma. Sedan är det inte alltid det är sjukdom som gör att en broder inte mår bra, det kan finnas andra orsaker. Men oavsett orsak så är det vår skyldighet som medbröder att inte glömma dessa bröder, även när det är jobbigt.