Bifrost
7023
Bifrost
Besöksadress:
Köpmangatan 46
Postadress:
Köpmangatan 46
852 32 SUNDSVALL

060-61 51 28
bifrost@frimurarorden.se

Bifrost

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Grad I, torsdag 14/9-2017 kl.1900

Broder,


Våren kom, våren gick.
Sommaren kom, sommaren gick.
Nu har hösten kommit och jag måste erkänna, jag är avundsjuk. Avundsjuk på dom människor som kan njuta av alla årstider utan att se bakåt på den årstid som nyss varit. Själv får jag kämpa för att inte bli bitter när hösten kommer, jag vill ha en längre sommar. Jag vet, helknäppt. För till saken hör att jag älskar att se på de olika färgerna som pryder trädens blad. Det finns en klarhet i luften som inte finns på sommaren och morgondimman som lättar från Ljungan (jag bor i Njurunda) är vacker att beskåda och lämnar för en stund en ekande bild i mitt huvud.

Men det finns även något annat som har gått och som jag inte vill ha tillbaka. Det är sommarens Frimurare uppehåll. Nu får vi träffas igen, jag ser fram emot detta. Har ni som jag gått upp något kilo, byxorna har antingen krympt i garderoben eller så något annat hänt. Ni kanske har skaffat läsglasögon eller så har ni gjort en resa (antingen själsligen eller fysiskt).

Jag har redan haft förmånen att träffa några bröder i olika Frimureriska sammanhang. Och detta med att träffas leder mig osökt in på att vi behöver bli fler bröder som kan träffas. Så jag ber er att titta omkring er, kanske är det vännen som ni haft länge eller nyss lärt känna, kanske är det grannen som ni pratat med som skulle bli en ypperlig frimurare, kanske är det en arbetskollega eller en före detta arbetskollega. Eller så kanske det är den där människan som ni träffade av en slump men som ni ser har hjärtat på rätta stället.

Vi behöver få in fler frimurare, och som det är nu så finns det ingen kö.

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost. Nu på torsdag, 14/9 kl 19:00, är det dags för Grad I med instruktion/föredrag. 

S:t Johanneslogen Bifrost hälsar dig min Broder, varmt, innerligt och broderligt välkommen.

Observera att du endast ska anmäla dig till logen om du ämnar deltaga i måltiden. Om du inte ska äta ska du inte anmäla dig. Tjänstgörande ämbetsmän är per automatik anmälda till måltiden.

Kostnaden för maten är 120 kr, glöm inte att meddela eventuellt behov av specialkost vid anmälan till måltid. OBS! Din anmälan till måltid vill vi ha senast på onsdag 13/9 kl 12:00. Måltidsanmälan sker enligt något av nedanstående alternativ:       


S:t Johanneslogen Bifrost, inbjudan OM installation 21/9-2017

Broder,

S:t Johanneslogen Bifrost har härmed äran att inbjuda samtlige
bröder i alla grader till installation av dess nye ordförande mästare
Jermunn Solem.
 
Av Svenska Frimurarordens Stormästare och Högste Styresman från och med den 1 juli 2017, utnämnd
ordförande mästare för S:t Johanneslogen Bifrost, Sundsvall
torsdagen den 21 september kl.19.00 och med er närvaro hedra logen samt därefter, till en kostnad av 320 kronor exklusive dryck, såsom dess gäst förgylla den efterföljande middagen
 
Anmälan senast den 14 september till


S:t Johanneslogen Bifrost bjuder in dig till Sommarloge, Grad I, fredag 9/6-2017 kl.1830

Broder,


Statusuppdateringar på diverse sociala medier (t ex Twitter, Instagram och Facebook). Allt ska synas, allt ska bedömas, allt ska det tyckas till om, följa eller följas. Allt ska gillas eller i förekommande fall ogillas, allt ska helst kommenteras med en underfundig kommentar. Den som inte gillar eller ogillar syns inte, helst ska man gilla fast man kanske vill ogilla. Alla ska vara med, alla måste vara med. Är du inte med är du ute, är du ute är du inte någon.

Jag vill inte. Jag vill inte vara en del i ett ytligt gillande som egentligen inte förändrar den luft jag andas idag. Jag har inga snabba underfundiga kommentarer. Jag har inga speciella intressen som alla vill ta del av, jag har inte den där träningskroppen som medierna säger att man enkelt kan skaffa och som man kan visa upp på Facebook i olika syften. Jag har såväl överflödiga kilon som hänger ner (dubbelhakan) och som hänger ut över sidorna på kroppen (kärlekshandtagen). Jag har inte något sinne för vare sig matematik, historia eller språk som gör att jag kan briljera i olika sammanhang. Jag har en tumme som "sitter mitt i handen" så alla snickeriarbeten tar ungefär dubbelt så lång tid jämfört med vad jag hade tänkt mig. Jag är rädd för att mina minnen ska försvinna den dagen min hjärna inte längre orkar hålla igång men det kan jag inte skriva någonstans, sådant är det ingen som vill gilla eller följa.

Däremot tar jag gärna en fika och sitter och pratar med dig, jag är en god lyssnare och ibland kan jag säga kloka saker, ibland är dom kloka sakerna inte så kloka men så är det, du får ett helt paket. Hela paketet är rätt så invecklat och beroende på hur man tittar så är det olika mönster som syns, som ett kalejdoskop. Precis som Frimurarna eller en vän. Att träffas, vara en god lyssnare, att få höra någon bekräfta eller att någon säger den hårda sanningen som man egentligen behöver få höra. Att få lära sig något om sig själv utifrån gemenskapen med andra. Att vara med i Frimurarna är att ha många vänner!

Näe, nu måste jag in på Facebook och gilla min inbjudan till den kommande Sommarlogen nu på fredag.

Ta hand om er och varandra!

Med dessa ord vill jag gå över till kommande träff inom Bifrost.


Aktuellt från MNPL