Svea Provinsialloge
1011
Svea Provinsialloge
Blasieholmsgatan 6
111 48 STOCKHOLM

08-463 37 39
svea@frimurarorden.se

Svea Provinsialloge

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sammankomst i graderna VII-VIII

Kära kapitelbröder! Varmt välkomna till sammankomst med Seminarium i grad VIII samt Ekonomi- och Receptionsloge i grad VII onsdagen den 27 mars

17:00

Seminarium i grad VIII, vilket genomförs i Pelarsalen.
Seminarieledare är Br. Karl-König Königsson, X, TStM i Svea, AABB Vid och L CFE.

-*-

17:00

Ekonomisammankomst i grad VII, vilken genomförs i Carl XVI Gustafs sällskapsrum.
Undertecknad lämnar traditionsenligt en redovisning av Svea resultat för 2018 och här gives Ni bröder också möjlighet att ställa frågor kring årsberättelsen.

-*-

1/1

Vill Du bli fadder!

Bäste broder, vi lever i en tid där informationstekniken innebär färre tillfällen för det personliga möten, det mötet som ger oss energi och livsglädje samt bekräftar oss som individer.

För den yngre generationen är ”nätet” många gånger den naturliga mötesplatsen. I sitt sökande efter information på nätet så springer de även på vår Orden, vilket väcker nyfikenhet.

Under år 2018 blev Första fördelningen kontaktade av ett 60 tal personer som ville veta mer om vår Orden. Detta resulterade i 50-talet seriösa kontakter. Denna form av kontakt är inget nytt utan vi har sedan ett antal år bakåt i tiden hanterat denna typ av intresse och ansökningar.

En formell process finns på plats för att hantera det vi kallar ”internetansökningar”. En skillnad i ansökningsprocessen är att internetansökningar kräver att båda faddrarna är av lägst grad VII.

1/1

Reception i grad X

Kära kapitelbröder! Varmt välkomna till vårterminens andra receptionsloge i grad X, lördagen den 23 mars kl. 13:00

Kom och hälsa våra nya bröder i denna högt upplysande grad välkomna. Känslan att få den tionde graden är som bekant något speciellt för alla bröder. Innehållet i denna grad är starkt och man känner, att nu är man införlivad i den innersta kretsen bland bröderna, samtidigt som man förstår allt bättre betydelsen av närheten till alla bröder.

Styresman för logen är ADPM Br. Per Arosenius, R&K, Svea.

Föredragshållare är Br. Roger Hansson, X, O i S:t Bot.
Organist är Br. Mats Åberg, X, Am MkF i Svea och FDM i CFE.

1/1

Aktuellt från Svea  |  Nyhetsarkiv