S:t Botvid
1104
S:t Botvid
Besöksadress:
Odd Fellows gränd 1
Postadress:
Odd Fellows gränd 1
611 32 NYKÖPING

073-510 07 33
st.botvid@frimurarorden.se

S:t Botvid

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Historik

Brödraföreningen S:t Botvid håller numera sina sammankomster i det gamla fina Odd Fellow-huset som du kan se på vår aktuelltsida. Huset ritades av den kände Stockholmsarkitekten Ragnar Östberg och påminner om en forntida vikingaborg. Det invigdes den 25 oktober 1913. Utformningen har redan från början gjorts med tanke på logeverksamhet. Högst upp finns den vackra ordenssalen vars ena fondvägg pryds av en al secco-målning utförd av den berömde sagomålaren John Bauer. Målningen föreställer den helige Martin av Tours delande sin mantel med en naken tiggare. Målningen betraktas som en nationalklenod och skulle, om den inte varit målad direkt på väggen, med säkerhet hängt på Nationalmuseum idag. Som det nu är kan vi fortsätta att glädjas åt den här i Nyköping.

På planet under logesalen finns klubblokaler med modernt och välutrustat kök där sammankomsterna avslutas med middag och samkväm.

Historien bakom fondmålningen

stbot1
1/2