S:t Botvid
1104
S:t Botvid
Besöksadress:
Odd Fellows gränd 1
Postadress:
Odd Fellows gränd 1
611 32 NYKÖPING

073-510 07 33
st.botvid@frimurarorden.se

S:t Botvid

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sommarbrev

SOMMMARBREV TILL ALLA BOTVIDSBRÖDER!
 
Denna gång har vår O Roger Hansson överlämnat pennan till mig som föreningens FvO att skriva 2017 års sommarbrev!
 
Inledningsvis vill vi i Brödraföreningens ledning rikta ett stort och varmt tack till alla ni bröder som förgyllt S:t Botvids sammankomster, loger och andra begivenheter under våren 2017.
 
När jag som vO får medverka i föreningens sammankomster känner man en glädje och tacksamhet mot alla deltagare som är närvarande och förgyller våra träffar. En särskilt TACK till  ämbetsmännen som sköter sina uppgifter med bravur.
 
Som vanligt -och det gläder mig särskilt att få upprepa – genomförs våra sammankomster och loger med elegans och värdighet. Alla har ställt upp där behov har funnits för att fylla ut luckor i bemanningen. Det märks att våra gästande bröder är ”lite” imponerade av att vår lilla brödraförening kan få till så bra möten och trivsel.
 
Nu väntar en sommar med vederkvickelse och ”fria aktiviteter”. Jag hoppas att alla bröder får tillfälle att njuta av en välförtjänt ledighet, särskilt ni som alltjämt är yrkesverksamma. Passa på och njut av ledigheten, snart nog kommer hösten!
 
Men låt oss inte förskräckas av den kommande hösten. Brödraföreningen resekommitté har inte vilat på lagrarna. Torsdagen den 17 augusti inbjuds alla -med respektive – till den traditionsenliga kräftskivan. Särskild inbjudan kommer!
 
Som alla vet är det i år 700 år sedan Gästabudet ägde rum. Enligt historieskrivarna inträffade Gästabudet den 10-11 december 1317. Nu är det så att föreningens sista sammankomst för 2017 inträffar lördagen den 9 december med sammankomst kl. 15.00 Resekommittén har noterat att datumen är nästan identiska. Så här planeras ett eget Gästabud där även respektive kommer att inbjudas till underhållning och mat. Närmare information kommer senare man jag kan försäkra att det kommer att bli fängslande – Men bli inte förskräckta; som bekant kan ordet ”fängsla” betyda olika sakar!
 
I avvaktan på den sammankomsten vill jag avslutningsvis nämna att hösten inleds med sammankomst i grad I tisdagen den 29 augusti. Då kommer broder Erik Sörensen – O i Brödraföreningen Södermanlands Grip, Katrineholm – att hålla föredrag. Då är alla Bröder varmt och broderligen välkomna!
 
OBS! Förändringar i sammankomsterna för hösten: Den 26/9 grad I val och reception, den 31/10 har vi vår HD, den 7/11 grad III med föredrag.
Övriga sammankomster genomförs som planerat
 
Broderliga sommarhälsningar
 
Bo Arvidsson
FvO Brödraföreningen S:t Botvid
 
 

Reviderad: 2017-06-17