Mälardalens Stewardsloge
1058
Mälardalens Stewardsloge
Strandgatan 18
633 43 ESKILSTUNA

malardalens.stewardsloge@frimurarorden.se

Mälardalens Stewardsloge

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Sommarbrev 2018

Kapitelbroder!
Ännu en termin av frimurarverksamheten är till ända! Vårterminen övergår i sommar och ledighet ifrån logearbete och logebesök! Förvisso finns det loger som fortfarande har verksamhet även under sommaren och jag uppmanar dig att besöka dem!
 
För egen del är det ytterligare arbete som gäller, vilket avslutas (?) med ett ämbetsmannamöte och –middag. För ämbetsmännens arbete är så viktigt!
 
Vad vore en loge utan ämbetsmän – ämbetsmän som kan sin sak och genomför den kunnigt. Tack böder ämbetsmän! Men – vad vore en loge utan besökande bröder; bröder som deltar i logearbetet och för fram recipienterna genom sin närvaro och genom att delta i den gradbundna verksamheten.
 
Vad vore en loge utan recipienter! Utan recipienter att följa genom ritualerna, för att själv kunna minnas de egna stegen. Vad vore recipienter, och en loge, utan sina faddrar! Att vara fadder är givande och även spännande! Ja, du förstår vad jag menar!
 
Så, min broder! Ge dig själv uppdraget att hitta någon att vara fadder till!
 
Vad vore en loge utan den efterföljande måltiden! Den välsmakande måltiden som broder Bengt hos oss ser till att vi får. En måltid också med goda samtal i bröders vänskap, ofta med musik som förhöjer stämningen.  
 
Ett annat uppdrag vi ger oss själva är att tänka på bröder vi inte sett på länge. Det kanske räcker med ett telefonsamtal. Eller varför inte köpa några bullar och hälsa på brodern!
 
Du skall ha en skön sommar! Det heter ju att ”ladda batterierna” och det är väl det sommaren gör för oss. Glädjen att se växtligheten, att se fåglar, fjärilar, bin och humlor! Glädjen att känna värmen och de ljusa dagarna!
 
Ha en skön sommar!
 
Stig Sandin
Ordförande mästare
Mälardalens Stewardsloge
 

Reviderad: 2018-05-20