Mälardalens Stewardsloge
1058
Mälardalens Stewardsloge
Strandgatan 18
633 43 ESKILSTUNA

malardalens.stewardsloge@frimurarorden.se

Mälardalens Stewardsloge

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Höstbrev 2018

Broder!
Vad är höst för dig?
Är det kräftpremiären? Eller surströmmingsfesten? Eller när barn och barnbarn börjar skolan?  Dessa premiärer kan vi idag bocka av och se tillbaka på!
Tydliga tecken brukar vara gula björkar, men de blev ju gula tidigt i år på grund av torkan! Skördetid, naturligtvis! Klara sköna höstdagar? Doften av löven?
För min del brukar jag tänka, så länge jag ser sädesärlan är det sommar! Jodå, det är rätt – jag vet inte förrän det gått en tid att just denna sädesärla jag såg var den sista för i år, men det står jag ut med!
Så har vi nu också startat vår kära frimurarverksamhet! Det är verkligen ett tecken på höst, vi kallar det ju också hösttermin. Vi startade i augusti med vår Högtidsdag och vidare under hösten kommer ett antal bröder få nya grader.
I höst fyller Svea Provinsialloge 25 år och i Eskilstuna firar vi att såväl frimurarhuset som SAL S:t Eskil fyller 60 år, vilka vi slår ihop till ett!
Och så har vi den grundläggande verksamheten med receptioner och instruktioner, så visst finns det mycket att se fram emot.

Broder, var välkommen till Mälardalens Stewardsloge!
Stig Sandin
Ordförande mästare
 

Reviderad: 2018-09-09