Glindrande Stiernan
1022
Glindrande Stiernan
Blasieholmsgatan 6
111 48 STOCKHOLM

08-545 037 61
glindrande.stiernan@frimurarorden.se

Glindrande Stiernan

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Måltidsloge grad IV-V 12 juni 2017

Käre broder
 
MÅNDAGEN 12 juni avslutar vi så vår frimureriska termin traditionsenligt med en måltidsloge i grad IV-V, utan recipiend. Det kommer att bli ett crescendo på vårens alla trevliga sammankomster.
 
För dig som inte har varit i stamhuset, eller kommer att komma till stamhuset innan sista anmälningsdag, som är 5 juni, ber jag dig notera att det även går utmärkt att anmäla sig via logens CM:
cm.glindrande.stiernan@frimurarorden.se , se även vidare affischen nedan.
 
En verklig höjdpunkt under kvällen blir att broder Andreas Konvicka, vår tidigare FMkf, kommer att hålla ett frimureriskt-musikaliskt föredrag, som ackompanjeras av musikaliska exempel:
 
”Händel och det engelska frimureriet – influenser i opera och oratorier”
 
Georg Friedrich Händel slår sig ner i London för gott 1712, några år innan den första engelska logen grundas år 1716. Händel rör sig i dess kretsar och frimureriska tankar och symboler kom att influera flera av hans verk. Inte minst i hans ämnesval till operor, som Orlando eller oratorier som Salomo. Kung Salomo är ett populärt ämne i kretsarna och ett anonymt libretto troligen skrivet av en broder kring 1740 cirkulerar och tonsätts inte bara av Händel utan även av konkurrenterna William Boyce och Richard Broadway. Föredraget belyses med klingande exempel.
 
Jag och logens alla ämbetsmän hoppas att du finner detta intressant och önskar dig varmt och broderligen välkommen
 
Christer Göthe
Ordförande mästare
 

mltidslogevr2017
1/1