1124
De Sju Lampor
Kyrkogatan 26
803 11 GÄVLE

d7l@frimurarorden.se

De Sju Lampor

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


De Sju Lampor (D7L)

KBRF D7L starten...

Gävlebröder med kapitelgrader hade före 2013 minst 90 km till närmaste brödraförening arbetande i kapitelgraderna. År 2011 påbörjade därför arbetet med att skapa en kapitelbrödraförening som samlade 62 grundläggare och som invigdes av OSM Anders Strömberg den 20 april 2013. Högtidsdag firas i april. Namnet De Sju Lampor kommer ifrån en loge (Siu Lampor) som planerades 1787 i Gävle men som inte kom till stånd. Dock målades en sköld upp som Orden deponerat i Frimurarhuset i Gävle. Med delvis övertagande av bilden på sköldmärket från 1700-talet och anpassning till nu gällande heraldiskta regler skapades följande blasonering: På grön botten en gyllende sjuarmad lampbärare med över varje arm en gyllene låga. Valspråket är: "Sök sanningens ljus"

De Sju Lampor sammankomster i Johannessalen och arbetar rituellt i graderna VII och VIII. Dessutom ordnas seminarier i grad IX och X. Vi träffas normalt på torsdagar.