Adolf Fredrik
1133
Adolf Fredrik
Blasieholmsgatan 6
111 48 STOCKHOLM

08-463 37 50
adolf.fredrik@frimurarorden.se

Adolf Fredrik

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


SJL Adolf Fredriks 20-årsjubileum

Logen bjuder in frimurare med respektive till logens 20-årsjubileum & Middag Lördag 5 maj

Programmet börjar 16.00 med valda upplevelser av den ritual som genomförs då en ny loge installeras - något unikt, som du inte upplever så ofta.

För respektive blir det rundvisning i vårt stamhus.

Efter detta minglar vi med champange i Oscarssalen och lyssnar alla till ett frimureriskt föredrag av R&K, DHstU brodern Harald Gustafsson under rubriken "Den barmhärtige Samariern".

Vidare blir det musik i form av Jazzkonsert, med internationellt kända saxofonisten Amanda Sedgwick och vår frimurarbroder, tillika jazzpianist, Kjell Fernström.

1/1

Anatomiska Teatern grad I i Stamhuset, Stockholm

Bröder av alla grader i Första Fördelningen hälsas välkomna till "Anatomiska Teatern för Frimurare", denna gång i Stockholm lördagen den 24:e mars 2018.

Bröder av alla grader i Första Fördelningen (självklart även bröder från övriga fördelningar) hälsas välkomna till "Anatomiska Teatern för Frimurare", denna gång i Stockholm lördagen den 24:e mars 2018.

På programmet står en slags ”superinstruktion” i I:a gradens ritual. Ett antal centrala ritualmoment utförs och varvas med förklaringar om symbolik, historik och filosofi. Ett skådespel i två akter. I pausen avnjuts förfriskningar, precis som på teatern eller operan och efteråt serveras en måltid.

Den Anatomiska Teatern för frimurare är en spännande specialinstruktion i I:a graden, späckad med  kunskap om den konungsliga konsten. 

1/1