Orion
4053
Orion
Besöksadress:
Stora Torget 5
Postadress:
Stora Torget 5
572 42 OSKARSHAMN

072-365 74 04
on@frimurarorden.se

Orion

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Nyhetsbrev från OM i SJL Orion

Mars 2018

Mina bröder

Mars månad står för dörren och med den månaden kan det vara lite si och så. Vi har väl alla minnen av varma fina marsdagar. Den senaste veckan har dock Kung Bore på allvar visat att han inte vill ge mid sig i första taget. Just nu verkar de där varma marsdagarna ganska avlägsna. Åtminstone snöar det kraftigt utanför mitt fönster när jag skriver dessa rader i slutet av februari.
Årstiden har blivit ljusare och nu är det inte längre mörkt när man tar sig till och från arbetet. Kombinera detta med att dessutom gå på loge och varva ned från vardagens stress så blir mars en trevlig månad att se fram emot. Månaden inleder i slutet årets Påskhelg som medför två dagars extra ledighet från vardagen. Ta vara på de dagarna och gör det där som du länge tänkt att du skulle göra bara tiden fanns…..

I mars månad har vi två logesammankomster inom vårt Johannesfrimureri att se fram emot. En sammankomst i lärlinge och en i medbrodersgraden.
Vad som är nytt är att lärlingegraden den 23 mars är en fredag. Ja just det – Nu börjar vi med att prova om fredagar kan vara ett alternativ för en del bröder som inte har möjlighet att gå på loge en torsdag. För bröder som brukar gå kan det även vara trevligt med en fredagsloge då jobbet kanske inte startar igen förrän på måndagen och därmed kan man njuta lite extra länge av gemenskapen runt vår måltid.

I syfte att fortbilda oss i frimureriet så kommer månaden att innehålla två aktiviteter.
Den första aktiviteten håller vår broder Michael Stenfelt i och ger ett föredrag måndagen den 5/3 med ämnet ”En estnisk familjehistoria i Orions tecken”. Anmälan till föredraget görs direkt till Michael på anmorion@gmail.com

Vi fortsätter i lärandets tecken och förkovrar oss ytterligare då ÖPLs forskningsloge Folke Filbyter besöker oss tisdagen den 27/3. Temat denna gång blir fokuserat på grad I och ritualerna runt graden. Mer info kommer men boka redan nu upp dagen i din kalender.

Välkomna till våra frimuraraktiviteter under februari

Er OM Anders Rapp
tel: 072-365 74 04

Reviderad: 2018-02-24