Orion
4053
Orion
Besöksadress:
Stora Torget 5
Postadress:
Stora Torget 5
572 42 OSKARSHAMN

072-365 74 04
on@frimurarorden.se

Orion

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Välkommen till SJL Orion

Varmt välkommen till SJL Orions hemsida. Här kan du läsa mer om logens aktiviteter.

Sankt Johanneslogen Orion invigdes den 9 december 1880 och har sina vackra lokaler i det anrika Frimurarhuset på Stora torget i Oskarshamn.

Logesammankomsterna hålls oftast på torsdagar – v.g. se vår arbetsordning, här i menyn till vänster. Matanmälan görs på Matanmalan.on@frimurarorden.se.


Nyhetsbrev från OM i SJL Orion

Mars 2019

Mina Bröder

Mars månad har precis börjat med värme och kyla om vartannat. Men nog är det varmt för årstiden. Men ännu är det nog lite tidigt att hoppas på kvarvarande vårväder. Vi minns alla förra årets comeback av Kung Bore som då tydligt visade att visat att han inte gav sig så lätt inför vårens ankomst. Jag hoppas ändå att han i år redan känner sig besegrad och lämnar öppet för vårens ankomst.
Vad jag verkligen uppskattar så här års är att ljuset är tillbaka på morgonen liksom på eftermiddagarna och känslan av att dagarna blir allt längre är fantastisk. En tidig morgonpromenad när ljuset bryter upp nattens mörker och koltrastarna tävlar om vem som sjunger vackrast är utan tvekan denna årstids riktiga lyckopiller.
Ytterligare ett sätt att få lite avkoppling i vardagens snabba tempo är att vara med på våra olika aktiviteter i Frimurarsamfälligheten. Logeupplevelsen är olika för alla av oss men stunden i logen är för de flesta av oss den där mentala viloplatsen som vi så väl behöver för att kunna få distans till vardagens alla måsten. I logen kan du mentalt koppla av och umgås med dina bröder under gemytliga och brödramässigt trevliga former.
I mars månad har vi kvar tre loger att genomföra. Två loger i grad I samt en grad III loge. Logen i grad III kommer denna månad att genomföras på en fredag. Detta för att ytterligare bröder ska ges möjlighet att besöka logen. Fredagslogerna har varit mycket uppskattade inte minst eftersom flertalet av oss då är lediga dagen efter.