Orion
4053
Orion
Besöksadress:
Stora Torget 5
Postadress:
Stora Torget 5
572 42 OSKARSHAMN

072-365 74 04
on@frimurarorden.se

Orion

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Välkommen till SJL Orion

Varmt välkommen till SJL Orions hemsida. Här kan du läsa mer om logens aktiviteter.

Sankt Johanneslogen Orion invigdes den 9 december 1880 och har sina vackra lokaler i det anrika Frimurarhuset på Stora torget i Oskarshamn.

Logesammankomsterna hålls på torsdagar – v.g. se vår arbetsordning, här i menyn till vänster.

Varje år recipieras runt 7 nya bröder i grad I. Logens Högtidsdag firas första lördagen i december. Varje termin inbjuds det regelbundet till introduktionsmöten.

SJL Orion välkomnar alla frimurarbröder att delta i vårt fina logearbete! Till våra öppna aktiviteter inbjuds alla intresserade! Varmt och broderligen välkomna!  


Nyhetsbrev från OM i SJL Orion

November 2017

Vintern står och knackar på dörren. Vi har haft en del kyliga morgontimmar även om höstvärmen ännu ligger kvar i våra delar av landet. Ännu finns det tid att fylla på förrådet med höstens läckerheter om detta inte redan har blivit gjort. Själv har jag fyllt på så att jag klarar vinterns kommande middagar.
Kvällarna och mornarna har blivit riktigt mörka. Låt därför logens aktiviteter bli det naturliga ljuset i mörkret.Varför inte passa på och komma till logen tidigare än brukligt redan vid 18.00. Då finns nämligen våra arkivarier på plats och de längtar efter att få låna ut böcker till alla er vetgiriga bröder. Det är bara ni själva som kan göra er till kunniga frimurare. Även om vi alla broderligen hjälper till.