Orion
4053
Orion
Besöksadress:
Stora Torget 5
Postadress:
Stora Torget 5
572 42 OSKARSHAMN

070-365 74 04
on@frimurarorden.se

Orion

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Välkommen till SJL Orion

Varmt välkommen till SJL Orions hemsida. Här kan du läsa mer om logens aktiviteter.

Sankt Johanneslogen Orion invigdes den 9 december 1880 och har sina vackra lokaler i det anrika Frimurarhuset på Stora torget i Oskarshamn.

Logesammankomsterna hålls på torsdagar – v.g. se vår arbetsordning, här i menyn till vänster.

Varje år recipieras runt 7 nya bröder i grad I. Logens Högtidsdag firas första lördagen i december. Varje termin inbjuds det regelbundet till introduktionsmöten.

SJL Orion välkomnar alla frimurarbröder att delta i vårt fina logearbete! Till våra öppna aktiviteter inbjuds alla intresserade! Varmt och broderligen välkomna!  


Nyhetsbrev från OM i SJL Orion

Maj 2017

Vinter rasat ut bland våra fjällar…..
Valborg har passerat med ganska trevligt väder tanke på hur det var veckorna innan. Själv var jag drabbad av snöfall precis dagarna innan Valborg. Just då kändes det som ganska tveksamt att fira en traditionell Valborg med brasa och sång till vårens ankomst.
Nu när maj månad har inletts hoppas jag att vi på allvar ska kunna börja njuta av solens värmande strålar och så småningom även kunna sitta ute och kanske grilla ett och annat.

Under maj månad har vi bara en sammankomst med reception och då i Lärlingegraden, dvs grad I den 11/5.Till denna sammankomst har vi förmånen att hälsa ännu en ny broder varmt välkommen till vår brödrakedja.