Ultima Thule
8023
Ultima Thule
Besöksadress:
Skeppsbrogatan 20
Postadress:
Box 30
971 02 LULEÅ

0920-123 40
ut@frimurarorden.se

Ultima Thule

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Frimurarlogerna i Luleå kulturstipendium och kulturbidrag 2016

Genom stipendier och bidrag till kultur vill Frimurarlogerna i Luleå särskilt uppmuntra och uppmärksamma unga och lovande kulturutövare som har profilerat sig genom nyskapande och engagemang.

Vid Frimurarlogernas i Luleå höstsoaré har årets kulturstipendium tilldelats författaren Lina Stoltz med 15 000 kronor. Lina Stoltz är barn- och ungdomsboksförfattare från Överkalix och sedan några år tillbaka bosatt i Luleå. Hon skriver för och om barn och ungdomar i en tid då läsandet minskar alltmer i de yngre åldrarna. Under flera somrar har hon för barn och ungdomar anordnat kulturläger i Överkalix med drama, dans, bildskapande och språk i fokus. Även sommaren 2017 är det tänkt att anordnas ett kulturläger i Överkalix med denna inriktning.  Hon har genom sitt engagemang profilerat sig genom nyskapande för barn och unga och för sin förmåga att skildra livets stora frågor ur barnets perspektiv. Lina Stoltz skriver om och för barn och ung­domar. Hon vågar skriva realistiskt men ändå hoppfullt om det svåra i barns och ungdomars liv.

Luleå kulturskolas kammarorkester har under 2016 av Frimurarlogerna i Luleå erhållit ett kulturbidrag om 25 000 kronor. Kammarorkestern består av 20 stråkmusiker i åldrarna 13 till 19 år. Orkestern är mycket aktiv och har under 2016 bl a spelat vid Kulturskolerådets Rikskonferens i Luleå, gjort en egen vårkonsert med gästsolister på Ebeneser, och deltagit vid Kulturskolans 40-årsjubileum. Orkestern har under flera år arbetat för att nå andra musicerande ungdomar runt om i världen. Det har bland annat fört dem till Kina, USA, Irland och senast Nederländerna 2014.

1/2

Höstsoaré 2016

En inbjudan till 2016 års höstsoaré.

Bröder!

Härmed inbjudes ni, att med damsällskap, närvara vid 2016 års höstsoaré fredagen den 4 november kl 18:00 i frimurarhuset i Luleå.

Program för aftonen

Årets kulturstipendium utdelas till författaren Lina Stoltz

Kulutrskolans kammarorkester spelar

Platserna i Johannessalen skall vara intagna senast kl 18:00

Efter utdelning och musikframförande följer:

Drink och mingel i biblioteket


Dubbelreception i Grad III, fredag 21 oktober

Bröder!

Fredagen den 21 oktober kl 19:00 sker en dubbelreception i Grad III i S:t Johanneslogen Ultima Thule. Biblioteket öppnar som vanligt kl 18:00.

Med dubbelreception anses alltså att två bröder kommer att genomgå reception, så även i Andreaslogen.

Vid den efterföljande brödramåltiden serveras

Gunnars ärtsoppa
Plättar (pannkakor för icke-norrländska bröder)
Sylt och Grädde
Sallad, smör och bröd

Anmälan till måltiden sker i vanlig ordning via den internetlänk som skickats till bröderna per e-mail eller till restaurangchef Björn Åberg (se matrikel för telefonnummer) senast onsdag 19 oktober.

1/1