Jakob Ulfsson
8022
Jakob Ulfsson
Besöksadress:
Skeppsbrogatan 20
Postadress:
Box 30
971 02 LULEÅ

0920-123 40
ju@frimurarorden.se

Jakob Ulfsson

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Instruktionsloge i Grad VI, fredag 16 mars

Bröder,

Fredagen den 16 mars 2018 kl 19:00 genomförs en instrukstionsloge i grad VI i S:t Andreaslogen Jakob Ulfsson. Biblioteket öppnar som vanligt kl 18:00.

Anmälan till brödramåltiden göres på sedvanligt sätt antingen genom det e-post utskick som skickats ut under måndagen eller via telefon till restaurangchef Björn Åberg, se matrikel för telefonnummer.

Varmt och broderligen välkomna!
 


Burns Night i Luleå den 26 januari 2018Bröder av alla grader inbjuds härmed till Burns Night i Luleå den 26 januari

Traditionen bjuder att en Burns Night skall genomföras så nära Robert Burns födelsedag, den 25 januari, som möjligt. Och 2018 kommer vi väldigt nära – fredagen den 26 januari kl. 19.00.

Detta är tredje året vi genomför en Burns Night i Luleå och eftersom responsen varit mycket god fortsätter vi med ungefär samma koncept. Vi äter en trerätters måltid – där haggis är huvudnummer – med (för de som så önskar) skotsk öl och whisky och vi inramar det hela med muntrationer, tal, dikter, sång och musik. Så som en Burns Night traditionellt skall genomföras. Om du inte känner till Burns, så ta denna möjlighet att lära känna honom närmare – han skulle kunna liknas vid vår Bellman, men med en mer samhällskritiskt vässad penna.

Burns Night är i sig ingen frimurerisk tilldragelse, utan firas över hela världen och i alla möjliga olika sammanhang. Däremot är det vanligt förekommande i frimurarsamhällen.

Det vi framför allt lärde oss första året var att det inte går att ha 90-100 personer i kö för att välja drycker. Vi gör därför på samma sätt som 2017 och har ett färdigt dryckespaket för måltiden som man kan förköpa. Och såväl måltiden som eventuellt dryckespaket skall betalas i förväg till bankgiro. Allt detta för att underlätta logistiken. Dryckespaketet innefattar två ölsorter och tre whiskysorter. Den som önskar annan alkoholhaltig dryck får helt enkelt köpa det efter desserten. Och för de som inte vill ha dryckespaket så finns isvatten/lättöl på borden (och det ingår i måltidsavgiften).

Dryckespaketen kommer att ställas ut på borden alldeles innan vi sätter oss till bords. Det är fri placering vid fyra långbord (utom för ett par bröder med särskilda uppgifter). För de bröder som inte önskar dryckespaket kommer bordsvärdarna att ta undan dessa när vi satt oss ned vid borden. På så sätt underlättar vi logistiken utan att behöva ha bordsplacering eller ”uthämtning”.

Meny: Tweed salmon on dark rye bread (toast med rökt lax), Haggis with neeps & tatties (haggis med traditionella tillbehör som bl.a. rotmos) samt Tipsy Laird (sockerkaka med whisky, bär och grädde). Pris 180 kr inklusive bordsdryck (isvatten/lättöl).

Dryckespaket: Innis & Gunn Oaked Aged Beer och Oban 14 years (förrätt), St Andrews Ale och Caol Ila Destillers Edition (varmrätt) samt Cardhu 15 years (dessert). Pris 135 kr.

Anmälan: genom inbetalning av 180 kr (endast måltiden) eller 315 kr (måltid + dryckespaket) senast den 19 januari till BG 696-9539. Obs! Ange ditt namn.

Klädsel: som en logekväll (frack eller mörk kostym), dock utan gradband.

Varmt och broderligen välkomna!

Lars Sjöberg
OM Jakob Ulfsson
 


AE besöker Luleå

Grad IX

Lördag 28 oktober klockan 13:00 besöker Brf Arthur Edmund Luleå och ger en sammankomst i grad IX.

Föredrag av broder Hans Brusewiz med titeln "Ordenslegender i grad IX". Sammankomsten leds av föreningens FvO Tom Randgard.

Restaurangen erbjuder:
Förrätt
Gubbröra på kavring - vitt vin
Varmrätt
Baconlindad kycklingfilé, rödvinsås, potatisgratäng, smörfrästa primörer - rött vin
Dessert
Blåbärskaka med vaniljsås - dessertvin
Anmälan vi denna länk!

Broderligen välkomna!Michael Holgersson, O
 


Aktuellt från JU  |  Nyhetsarkiv