K C Barnekow
2094
K C Barnekow
Stortorget 4
252 23 HELSINGBORG

042-212372
kcb@frimurarorden.se

K C Barnekow

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


KCB:S HÖGTIDSDAG I HALMSTAD

KapitelbrödraföreningenKjell Christopher Barnekow

har härmed äran att inbjuda bröder med grad VII och därutöver till föreningens Högtidsdag i Frimurarehuset Halmstad, Köpmangatan 8 onsdagen den 15 mars 2017 klockan 18:00 med samling för intagande av förfriskningar klockan 17:00 samt att deltaga i den efterföljande brödramåltiden.

Högtidsdräkt är önskvärd.

Måltidskostnaden 275 kronor sätts in på föreningens
bankgiro 5964-0342 senast den 6 mars 2017.
Priset innefattar förfriskningar före sammankomsten samt bordsvatten och vin till måltiden.

                                        MENY
Gubbröra på kavring
Fläskfilémedaljong, rotfrukter, stekt potatis
Morotskaka och kaffe

1/1

SAMMANKOMST GRAD VIII

Sammankomst i grad VIII Kapitelbrödraföreningen
Kjell Christoffer Barnekow.


Datum: Onsdagen den 22 februari 2017
Tid: Kl 18:30
Plats: Frimurarhuset Stortorget 4 HELSINGBORG

Sammankomsten leds av föreningens Ordförande den Högt Upplyste brodern Johan Mansfeld.

Kvällens föredrag hålls av den Högt Upplyste brodern Per-Arne Joelsson Biskopens kaplan också tidigare O i EOS under temat "Bibeltexter i graden".

Efter föredraget diskuteras temat under dispens i arbetsrummet innan sammankomsten avslutas före efterföjande brödramåltid.Detta förfarande kännetecknar KCB:s sammankomster i alla grader (VII-IX).

1/1

Kapitelföredrag grad 10 i Hbg 25 jan 1830

Broder Bertil Reimer inleder Br. Bertil är föutvarande OM i S:t Christoffer, och innehavare av prins Bertils frimuraremedalj. För de flesta av oss är han välkänd som prior i Kapitlet

Med Broder Bertils gedigna kunskaper, och förmåga att förklara räknar vi med många deltagare. Efter föredraget frågestund, som brukar sätta igång en livlig diskussion.
 
Nyordning
 
Denna gång prövar vi att lägga måltiden först alltså 1830. Det serveras pannbiff med lök och stekt potatis. Eftersom ingen förrätt ingår är priset reducerat till 90 kronor.
 
Med förväntat stort deltagande vill vi att så många som möjligt föranmäler sig till måltiden (dock ej obligatoriskt). Anmälan göres till:
FCM Christer Söderberg