Frimurareföreningen EOS
2074
Frimurareföreningen EOS
Krafts Torg 10
223 50 LUND

046-211 12 24
eos@frimurarorden.se

Frimurareföreningen EOS

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Terra Masonica – Sverigepremiär!

På lördagen 29/4 2017 kl 11-13 visas dokumentärfilmen Terra Masonica (https://terramasonica.wordpress.com) med temat jorden runt på 80 loger i en unik Sverigepremiär med regissören Tristan Boulard på biografen KINO i Lund.

Efter filmvisningen bjuds det in till en brödramåltid (vårgryta samt kaffe och kaka) i EOS lokal till en kostnad av 110 kronor (endast öppen för frimurare, betalning på plats), där vi till kaffet kan ställa frågor till och diskutera med regissören Tristan Boulard. Antalet platser till denna är begränsat till 70 bröder. Anmälan till brödramåltiden garanterar givetvis en plats på filmvisningen.

Bröder kan även reservera biljetter till filmvisningen till intresserade vänner och bekanta genom att ange dem på anmälningssidan (se länk nedan). Tilldelningen kommer att bekräftas senast måndag före filmvisningen. Därefter kommer resterande biljetter att erbjudas allmänheten på sätt som senare kommer att meddelas.

1/1

Sammankomst • Det tidiga frimureriet i Skåne

Frimurareföreningen EOS inbjuder tisdagen den 2 maj 2017 kl 18.45 till terminens sista sammankomst vilken sker i Sankt Johannes lärlingegraden.

Kvällens instruktör är Andreas Önnerfors X SPL. Ämnet för kvällen är "Det tidiga frimureriet i Skåne/Sverige (Tyskland)".

Som alltid avslutar vi med en diskussion om kvällens instruktion till kaffet.

Anmälan till måltiden sker som vanligt via https://goo.gl/WImV6K, senast måndagen den 1 maj.

Varmt och broderligen välkomna!


Sammankomst i grad IX, 18 april 2017

Frimurareföreningen EOS inbjuder tisdagen den 18 april 2017 kl 18.45 till årets sammankomst i grad IX.

Kvällens instruktör är DU br. Lars Möller AÖCM SPL O HF L CFE, och ämnet för kvällen är "IX gradens historiska ursprung".

Som alltid avslutar vi med en diskussion om kvällens instruktion till kaffet.

Anmälan till måltiden sker som vanligt via https://goo.gl/WImV6K, senast måndagen den 17 april.

Varmt och broderligen välkomna!