Fyrbåken

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Inbjudan till samtalskväll tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 18.30 och ämnet är

ARBETSRUMMET

Vår avsikt är att en gång per termin arrangera en samtalskväll. Där kan vi ta upp både allmänna frimureriska frågor (som vi gjorde första gången) men senare kommer vi också att diskutera vad vi upplevt i samband med och efter receptioner i Johannesgraderna.
Kom gärna med förslag på fler ämnen.

Vår första samtalskväll den 25 mars 2014 blev mycket lyckad. Nu är det dags för samtalskväll nummer två och ämnet denna gång är ”arbetsrummet” och är öppen för alla grader.
Det blir samtal om bl a om
• Vad symboliserar arbetsrummet?
• Lägenheten skall omfatta minst följande rum
• Arbetsrummets form
• Inredning och städning
• Mm


VÅRUTFLYKT MED FYRBÅKEN 24 MAJ 2014

En mulen morgon samlades 40 recipierade och blivande frimurarbröder i Brödraföreningen Fyrbåken med sina respektive och gäster till en vårutflykt i Riddar Arns fotspår. Målet var Kinnekulle med begivenheter i dess omgivning. Ju längre resan fortskred desto mer uppenbart blev det att vi alla snarare följde i vår guides fotspår, nämligen vår talman Peter Hasselström, Skaradjäkne och sedan barnsben väl förtrogen med resans tänkta sevärdheter, helgedomar, slott och herresäten. Kaffetörsten gjorde sig påmind redan vid den vackra medeltidskyrkan Borgstena, belägen på en fager sluttning ner mot den lilla sjön Nossekällan. Färden gick vidare genom Svältornas magra trakter och ut på Falan, Falköpingsslätten, där ysterierna avlöser varandra. Hela tiden blev vi väl informerade om varje by och avkrok och deras skilda öden.


Hur bli medlem i Fyrbåken och Frimureriet?

Besök Svenska Frimurare Ordens hemsida för mer information. Du kan också skicka in en intresseanmälan till Brödraföreningen Fyrbåken i Varberg fyr@frimurarorden.se. Därefter får du en personlig kontakt för mer information om frimureriet.