Fyrbåken

Här hittar du aktuell information om våra många aktiviteter och olika verksamheter. Äldre information hittar du längst ned på sidan.


Tågresa till Frimurarnas Stamhus i Stockholm 3–4 oktober 2014

Bröder! Välkomna till en intressant resa till Frimurarnas Stamhus i Stockholm den 3–4 oktober 2014.

Program och anmälan

Fredag 3/10
07.37 Tåg avgår från Varbergs station
08.55 Resa med Blå Tåget, moderna miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Vi åker 2:a klass och äter lunch på tåget. http://www.blataget.com 
12.35 Anländer vi till Stockholm och checkar in Crystal Plaza Hotel, Birger Jarlsgatan 35, http://www.crystalplazahotel.se
16.00 Visning av Stamhuset (ca 1,5 timmar)
18.30 Logesammankomst i S:t Johanneslogen Adolf Fredrik med reception i grad I. Därefter brödramåltid.


VÅRUTFLYKT MED FYRBÅKEN 24 MAJ 2014

En mulen morgon samlades 40 recipierade och blivande frimurarbröder i Brödraföreningen Fyrbåken med sina respektive och gäster till en vårutflykt i Riddar Arns fotspår. Målet var Kinnekulle med begivenheter i dess omgivning. Ju längre resan fortskred desto mer uppenbart blev det att vi alla snarare följde i vår guides fotspår, nämligen vår talman Peter Hasselström, Skaradjäkne och sedan barnsben väl förtrogen med resans tänkta sevärdheter, helgedomar, slott och herresäten. Kaffetörsten gjorde sig påmind redan vid den vackra medeltidskyrkan Borgstena, belägen på en fager sluttning ner mot den lilla sjön Nossekällan. Färden gick vidare genom Svältornas magra trakter och ut på Falan, Falköpingsslätten, där ysterierna avlöser varandra. Hela tiden blev vi väl informerade om varje by och avkrok och deras skilda öden.


Välkommen till en informationsträff för presumtiva bröder.

Är du intresserad av att bli medlem i Svenska Frimurarorden?

Den 14-september kl. 17.00 är du välkommen till en informationsträff för presumtiva bröder hos brödraföreningen Fyrbåken i Varberg. Plats Odd Fellow, Sveagatan 17 i Varberg.
Under kvällen kommer vi att berätta om Svenska Frimurarordens arbete, vad det innebär att vara frimurare och hur det går till att ansöka om medlemskap.

Anmälan till Göran Barkevall, tel 070 - 361 18 75

Varmt välkommen till denna informationsträff.
Ordförande Holger Svennson
Sekreterare Göran Barkevall